CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İlk olarak açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından örnekler vererek Başlayan Akaç, “yürüyüş, dünya ve ülke gündemindeki yerini korumakta ve ülkede demokrasi kültürünün, hak, hukuk arayışının  yeniden tesisine yönelik olumlu tesirinin sonuçları ile halkımızın taktirini kazanmaktadır. Ne söylenirse söylensin, nasıl provoke etmeye çalışırsalar çalışsınlar, asla ülkemizi, Türk milletini muasır medeniyete taşıyacak ülküden vazgeçmeden, bütün ülke insanını kucaklayacak yeni bir siyasi projeksiyon ile bu yürüyüş sürecini İstanbul, Maltepe’de 09.07.2017-Pazar günü yapacağımız miting ile taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Açıklamasına, “Miting nihayet olmayacaktır. Miting bir yeni başlangıç olacaktır, ülkede barışı, huzuru, kardeşliği yeniden tesis, için miting, adalet arayışının, eşitliğin, anayasal  özgürlüklerin yeniden tesisi için, bir aşama olacaktır” diyerek devam eden Akaç, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Miting, birliğimizin, beraberliğimizin taçlandırıldığı bir aşama olacaktır.Bizleri ayrıştırmaya , bölmeye çalışanlara karşı, tek vücut olduğumuzu göstereceğimiz, bir aşama olacaktır, miting” Trabzon halkını da mitinge davet eden Akaç, “Ülkemizin her bir noktasından olduğu gibi “Herkes İçin Adalet“ arayışı ile düzenlenen bu mitinge, sadece partililerimizi değil, bütün Trabzon halkını davet ediyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki, ülkemizde yaşanmakta olan süreç  “ bana ne” diyeceğimiz bir aşama değildir.

 Nasıl ki, ülkemize karşı kurgulanan bütün provokatif organizasyonları hep beraber göğüslemek erkini göstermiş isek, bugün de ülkemizin tam demokrasi içinde, barış ve huzur içinde, kardeşçe sağlıklı yarınlara kavuşması birlik olmamız gerektiğini tekraren  halkımıza hatırlatmayı , ülkemize karşı taşıdığımız sorumluluk açısından bir borç bildiğimizi, beyan ediyoruz. Yaşasın Tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın tam demokrasi, adalet ve eşitlik arayışımız. Yaşasın Türk Milleti” diyerek açıklamasını bitirdi.

Editör: Haber Merkezi