Erdoğan, Fransa'da bölgesel ve uluslarası gelişmelerin yanı sıra ekonomik konularda görüşmeler yapacağını söyledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Erdoğan, kabine de revizyon iddialarının sorulması üzerine , "Çok kısa bir cevap vereyim mi? Doğruluk payı yok" yanıtını verdi.

“Bize Gelen Bilgiler Çok Farklı Onu da Söyleyeyim”

Erdoğan, Murat Hazinedar’ın görevinden alınmasıyla ilgili gazetecilerden gelen bir soruya "Asıl önemli olan şu anda bu tür açığa alma kararını eğer İçişleri Bakanlığı veriyorsa, burada demek ki bir su kaçağı var. Şu anda da bu atılan adımla alakalı olarak Ataşehir'de ne olduysa işte burada da bu oldu. Bize gelen bilgiler çok daha farklı, onu da söyleyeyim" şeklinde yanıt verdi.

"Amerika’nın Adalet Anlayışı Buysa Dünya Yandı"

Gazetecilerin Hakan Atilla davası ile ilgili sordukları soruya ise Erdoğan şu yanıtı verdi : "Benim ülkemde bize karşı bir darbe girişiminde
bulunacaklar. Devlete karşı darbe girişiminde bulunanları sene 99. O günden bugüne kendilerine tahsis ettikleri, 400 dönümlük arazi içerisinde paşalar gibi yaşatacaklar, ülkemden çıkan yargı kararlarının hiçbirine saygı duymayacaklar. Kendilerine giden 85 kolinin üzerinde, şimdi herhalde 100 koliyi bulmuştur. Bütün bunların içerisinde olan, verilmiş kararlarla ilgili olarak da hiçbirini nazarı
itibara almayacaklar. Kusura bakmayın. Böyle mi yaklaşıyorsunuz? Öyleyse aramızdaki ikili ilişkilerdeki uluslararası hukuk ve ikili hukuk anlaşmaları da ne yapıyor böylece? Hükmünü yitiriyor. Bundan sonraki süreç üzülerek söylüyorum ki böyle işleyecektir". Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ABD’nin adalet anlayışı buysa dünya yandı” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi