Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Adıyaman'daki törenin ardından Hatay'da yaşayan ailesinin isteği üzerine, şehidin öğretmen eşi Sermin Özer'in memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesine getirildi. Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı'nda da 1999 ile 2004 yılları arasında görev yapan Şehit Aydın Özer için Hatice Kübra Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, milletvekilleri, şehidin annesi Gülsen, babası Hüseyin, kardeşleri, kızları Özge ve Bilge (12) ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ağıt yakan ve fenalaşan anne Gülsen Özer'e sağlık görevlileri müdahale etti. Cenaze namazı öncesi eşi Sermin ile kızları Özge ve Bilge, şehidin Türk bayrağıyla örtülü tabutuna kapanıp gözyaşı döktü. Şehit babasının musalla taşına konulan Türk bayrağına sarılı tabutu önünde duran Özge Özer, asker selamı verip, annesi Sermin'i de teselli etti.

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Özer'in cenazesi, ilçe şehitliğinde gözyaşları arasında defnedildi.

ADIYAMAN ŞEHİDİ, DİYARBAKIR'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı cenaze töreninde şehidin babası Ekrem Yılmaz, "7 torunum var, onlar da vatana kurban olsun" dedi.

Şehit Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın cenazesi, memleketi Diyarbakır'ın Ergani ilçesine getirildi. 2 çocuk babası şehit Yılmaz'ın cenazesi, baba evinin önünde alınan helalliğin ardından Ergani Şehir Mezarlığı'na getirildi. Buradaki törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Ak Parti milletvekilleri Oya Eronat, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, kamu kurum müdürleri ile şehidin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Bakan Soylu ve beraberindeki binlerce kişi, 500 metre mesafedeki tören alana tekbirler getirerek yürüdü. Kalabalık yürüyüş sırasında sık sık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları attı, Türk bayrakları ve MHP bayrakları açtı. Bu sırada şehidin annesi Raife Yılmaz, "Oğlum bak, arkadaşların senin bayrağını açtı. Ben seni milliyetçi yetiştirdim" dedi.

Törende şehidin babası Ekrem Yılmaz, "7 torunum daha var, vatana kurban olsun" dedi.

Şehidin kardeşi Zülküf Yılmaz ise "Ağabeyimin intikamını alacağını söylediler. Onlar almazsa ben alırım" diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz'ın cenazesi, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bakan Soylu, tabutun üzerinde bulunan Türk bayrağını, şehidin oğluna verdi.

Editör: Haber Merkezi