Bu girişim Akıncı Üssü İddianamesi’nde tek tek anlatıldı. Buna göre İsviçreli Albinati Hava Yolları’na ait özel uçak Dalaman Havalimanı’nda beklemeye başladı. İçinde 3 ajan vardı. Darbe girişimi başarısız olunca apar topar havalandı. Uçağın havalimanına iniş ve kalkışına ilişkin yazışmalar ise ABD’den yapılmıştı...

Türkiye, 15 Temmuz gecesi tarihinin en kanlı girişimini yaşadı. FETÖ'nün teröristleri darbe yapmaya kalkıştı. FETÖ cuntasının hedefinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da vardı. Darbeciler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele baskın yaptı. Hainler neyse ki amacına ulaşamadı. Bu kanlı girişimdeki küresel ağ ise Akıncı Üssü İddianamesi ile ortaya çıkarıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ramazan Dinç, 481 kişinin yer aldığı Akıncı Üssü İddianamesi'ni tamamladı. İddianamenin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği açıklandı. Söz konusu iddianamede FETÖ'cü hainlerin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı yurt dışına kaçırmak için yaptığı planlar tek tek anlatıldı.

Gökhan Sönmezateş

YATLA ATİNA'YA KAÇTILAR ...

Tespitlere göre; İsviçreli Albinati Hava Yolları'na ait uçak, 15 Temmuz'da, akşam saatlerinde Dalaman Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak, Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanına gelmeden hemen önce acil kalkış için izin isteyip beklemeye başladı. VIP minibüs, uçağın kaptanlarının kaldığı otele doğru yola çıktı. Ancak Erdoğan, havalimanından ayrıldıktan sonra uçuşun iptal edildiği açıklandı. FETÖ'cülere hizmet eden uçak, 16 Temmuz'da saat 06.00'da daha önce alana inen 3 kişiyi almadan kalktı. Dario P. Mordasini, Piera D. Walther ve Benedikt Kisslin adlı bu 3 ajan, Göcek'e doğru yola çıktı. Soluğu bir helikopterin inip kalkabileceği boyuttaki yatta aldı. 3 kişi, 16 Temmuz sabahı yatla Yunanistan'ın başkenti Atina'ya kaçtı. Öte yandan uçağın havalimanına iniş ve kalkışına ilişkin yazışmalar ise ABD'den yapıldı. Uçakla ilgili yazışmalar üç ay evvel başladı. Uçağın ineceği gün ve saat çok defa değiştirildi.

15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaçırmak için alanda bekleyen uçak, havalimanındaki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Ömer F. Harmancık​

ASKERİ UÇAK BEKLİYORDU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yönelik hain operasyonu yönettiği belirlenen eski Tümgeneral Gökhan Sönmezateş de Akıncı Üssü davasının sanıklarındandı. Sönmezateş'e Albinati Hava Yolları'na ait uçak soruldu. Ancak Sönmezateş, kendisine bu uçakla ilgili bir bilgi verilmediğini belirtti. Darbeci Sönmezateş, şöyle dedi: "15 Temmuz'da harekatı tamamıyla Akıncı Üssü planlıyordu. Akıncı Üssü'nden bir uçağın ayarlanarak Dalaman Havalimanı'na yönlendirileceği, Cumhurbaşkanının bu uçak ile Akıncı'ya götürüleceği bilgisi verildi. Bana söylenen ise bu uçağın askeri bir uçak olduğuydu."

PATRONU SAATÇİ

Dalaman Havalimanı'nda bekleyen uçağın sahibi İsviçreli işadamı Stefano Albinati'ydi. Avrupa'nın en zengin isimleri arasında yer alan Albitani'nin 40'dan fazla şirketi olduğu belirtildi. Bu şirketlerin içinde çok sayıda saat firmasının da bulunduğu kaydedildi.

FOX TV'Yİ BAĞLAYIN

ABD merkezli NBC News Televizyonu, darbe girişimi sırasında bir haber yayınlamıştı. Erdoğan'ın Almanya'ya sığınma için başvurduğu yalanını atmıştı. Kaynak, bir üst düzey ABD askeri yetkilisiydi. Akıncı Üssü'nde darbeyi yöneten Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Eski Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık ise "Cumhurbaşkanı'nı öldüremedik, planlarımız boşa gitti, Cumhurbaşkanı'nın Almanya'ya kaçtığı yönünde haberleri yaymamız lazım, yoksa her şey boşa gidecek. FOX TV'yi bağlayın" demişti.

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi