Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından kabul edildi. Görüşmede, Fırat’ın doğusunda güvenli bölge tesisi ile IŞİD’le mücadele başta olmak üzere Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler ele alındı.

Koordineli bir şekilde birlikte güvenli bölge tesisi, PKK/YPG terör örgütü unsurlarının güvenli bölgeden çıkarılması, ayrıca, bölgedeki mevzii ve tahkimatın imha edilmesi ve ağır silahlarının toplanması, yerinden edilen Suriyelilerin evlerine dönmeleri için gerekli şartların oluşturulması, Türkiye’nin mücadelesinin Kürt ve Arap ve diğer etnik/dini gruplarla olmayıp, IŞİD ve PKK/YPG'li teröristlerle olduğu ve ABD’li bazı sivil, asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye’de yaptıkları görüşmelerden rahatsızlık duyulduğu ifade edildi.

Güvenli bölge çalişmalrında yarın milli savunma bakanlığında devam edilecek .Görüşmede ayrıca, her iki ülkenin askeri heyetleri tarafından güvenli bölge tesisi ile ilgili müşterek çalışmalara, yarından itibaren, Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı’nda devam edilmesi kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi