Afrin Harekatı kapsamında birtakım açıklamalarda bulunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; "Bir insanın yarasını sarabilirsiniz, yere düşmüş bir insanı elinden tutup kaldırabilirsiniz, ağlayan bir çocuğu güldürebilirsiniz, bir fakire bir tas çorba ısmarlayabilirsiniz, bir hastayı ziyaret edebilirsiniz, gönlü kırılan bir insanı avutabilirsiniz, bunların hepsi kuşkusuz insancıl davranışlardır. Ancak düşününüz haklı bir savaşta, milyonlarca emekçiyi, bütün bir milleti, hatta bazen bütün bir insanlığı ayak altında kalmaktan kurtarıyorsunuz. Haklı savaş, insanlığın en insancıl eylemidir." dedi.

Afrin Harekatı karşısında "Savaşa Hayır" kampanyası yürütenlere de tepki gösteren Perinçek, 

"Türk Ordusunun Afrin Harekâtıyla birlikte “savaş kötüdür” , “savaş insanlık karşıtıdır” diye bir kampanya başladı. “Savaşa Hayır” diyenler, ABD emperyalizminin zulmüne ve terörüne evet diyorlar. Cephe gerisinde bozgunculuk yapıyor, Mehmetçiğe karşı ABD’nin psikolojik harekâtında görev yürütüyorlar. ABD emperyalizminin kan dökücülüğünün “insancıl” müdafaası işte böyle yapılıyor! Bir kısım yufka yürekli bilinçsiz de onlara alet oluyor.

ABD emperyalistleri, Irak’ta 1,5 milyon, Suriye’de 300 bin insanın kanına girdiler. Devam etseler, Batı Asya’ya insanlık mı gelecek?" dedi.

Sözlerinin Afrin Harekatına destek vererek sürdüren Perinçek, 

"Bugün Afrin Harekâtına karşı “Savaş Karşıtlığı” örtüsü altında yürütülen kampanya, hangi niyetle yapılırsa yapılsın, nesnel olarak insanlık karşıtıdır. ABD emperyalizmine hizmet eden her davranış, bugün insanlığa karşıdır. Bugün Türkiye’de “savaş karşıtlığı”, PKK/PYD’yi Türk Ordusunun pençesinden kurtarmak içindir ve ABD emperyalizminin hizmetindedir.

İnsanlık için bugün en insancıl eylem, ABD emperyalizminin insanlık düşmanlığına dur demektir. Mehmetçik işte bunun için savaşıyor.

Afrin Harekâtı, haklıdır, insanlık içindir ve insancıldır." dedi.

Editör: Haber Merkezi