İngiltere’de Theresa May’in istifasının ardından, 2016-2018 yıllarında eski Londra Belediye Başkanı ve ülkenin Dışişleri Bakanı olarak görevde bulunan ancak 'sert Brexit destekçisi' olarak bilinen Johnson, May'in politikalarını beğenmeyerek 9 Temmuz 2018'de görevinden ayrılan Boris Johnson, şimdi Muhafazakâr parti lideri ve İngiltere’nin yeni Başbakanı olarak seçildi.

55 yaşındaki Johnson, Muhafazakâr Parti üyelerinin posta yoluyla katıldığı oylamadan, 92 bin 153 oy alarak, rakibi mevcut Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt’u 46 bin 656 oyla geçti.

Johnson, seçim sonuçlarının kesinleşmesinden sonra yaptığı konuşmada ’Brexit'i gerçekleştirme, ülkeyi birleştirme, Jeremy Corbyn'i (İşçi Partisi lideri) yenme zamanı.’ Dedi ve konuşmasını ‘Kampanya bitti, şimdi çalışma zamanı. Diyerek sonlandırdı.

Başbakan Theresa May'in yarın Kraliçe 2. Elizabeth'e istifasını sunmasının ardından yapılacak olan devir teslim töreninin sonun da Johnson'ın, Buckingham Sarayı'na giderek yeni hükümeti kurma görevini alması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Theresa May’ın Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmayı ‘Brüksel’in İngiltere’ye giydirdiği intihar yeleği’ olarak tanımlamış bununla beraber İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması yönünde bir kampanya da yürütmüştü.

Boris Johnson seçim sonucunu kazanmasının ardından yaptığı konuşmada, 31 Ekim’de İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılacağını net bir şekilde ifade etti.

Editör: Haber Merkezi