Bu kirli planın altından yine FETÖ çıktı. Kumpasla ilgili hazırlanan 5’inci iddianamede şu tespitler yer aldı: Gülen talimatı bizzat yolladı. 11 örgüt imamı, baskını hazırladı. ABD Büyükelçiliği defalarca arandı...

Tarihler 19 Ocak 2014'ü gösterdiğinde Türkiye büyük bir ihanetle karşılaştı. Suriye'deki Türkmenler'e yardım götüren MİT TIR'ları baskına uğradı. Bir grup asker, "terör örgütlerine silah sevkiyatı yapıldığı" iftirasıyla TIR'larda arama yaptı. Bu hain girişimin altından FETÖ çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, FETÖ'nün MİT TIR'ları kumpasına ilişkin 5'inci iddianameyi bitirdi. İddianamede, aralarında TIR'ların durdurulduğu olay yerinde bulunan Jandarma personelinden sorumlu 11 sivil FETÖ imamı ile Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun da bulunduğu 55 şüphelinin yer aldığı kaydedildi. İddianameye göre eylemi 11 kişi organize etti.

PATATES HAT KULLANDILAR

Bunların FETÖ'nün imamı olduğu öğrenildi. Söz konusu imamlar arasında yer alan Hamza Ali Ece, Bayram Andaç, Mehmet Cevher Koyuncu, Muharrem Gözüküçük, Abdülkadir Akçan'ın Adana, Hatay, Osmaniye bölgesinden sorumlu FETÖ'nün sivil imamları olduğu kaydedildi. Kod adı kullanan sivil imamların Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının durdurulduğu 1 ve 19 Ocak 2014 tarihleri arasında 2-3 haftalık geçici hat kullandıkları belirlendi. İmamların bu telefonlarla sadece kendi aralarında ve emrindeki askerlerle konuştukları öğrenildi. İmamların olay yerine gidip TIR'ların durdurulmasını sevk ve idare ettiği de ortaya çıktı. TIR'ların durdurulması talimatının örgüt elebaşı Gülen tarafından bizzat verildiği belirtildi. Gizli tanık ifadesinde, o dönem Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan sorumlu olan imamın Gülen ile ABD'de yüz yüze görüşmesinde operasyon emrinin verildiğini belirtti. İddianamede olay yerine bizzat giderek eylemi organize eden sivil imamlardan 'Ertuğrul' kod isimli Bayram Andaç'ın, FETÖ'nün emniyet imamı Kozanlı kod isimli Osman Hilmi Özdil'le telefon irtibatı olduğu anlatıldı. İmamlardan sadece Hasan Bektaş'ın tutuklandığı diğerlerinin ise arandığı vurgulandı. Şüpheliler hakkında 2'şer kez müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Öte yandan, TIR'larının durdurulmasına katkıda bulunanlar ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na görüntüleri verenlerin belirlenmesi için yürütülen soruşturma ise sürüyor.

Yardım TIR'larına baskın yapan FETÖ'cüler hapsi boyladı.

ESRARENGİZ GÖRÜŞMELER

İddianam enin en dikkat çekici bölümü telefon görüşmeleriydi. Buna göre operasyonu yerinde yöneten FET Ö imamları öğretmen Bayram Andaç ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda uzman yardımcısı olan Muharrem Gözüküçük, ABD ile ilginç bir telefon trafiği gerçekleştirmişti. İki zanlı TIR'ların durdurulmasının ertesi günü ABD Büyükelçiliği ve ABD konsoloslukları ile telefon görüşmesi yapmıştı. Bu görüşmeler şöyle:

 Bayram Andaç, 20 Ocak 2014 saat 11.02'de ABD Büyükelçiliği'ni aradı ve 42 saniye görüştü. Aynı gün akşam bu kez 46 saniye görüştü. 1 dakika sonra da İstanbul Başkonsolosluğu'nu arayıp 36 saniye telefonda kaldı. Andaç, ABD Büyükelçiliği ile 24 Ocak'ta saat 09.04'te 102 saniye, 21 Şubat'ta da 101 saniyelik görüşme yaptı.

 Ankara İl Jandarma İstihbarat Komutanı Yarbay Erdal Turna'dan sorumlu FET Ö imamı Muharrem Gözüküçük ise ABD Büyükelçiliği ile 6 Mart saat 11.48'de 155 saniye, saat 11.51'de de 33 saniye görüşme yaptı.

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi