ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Time's da Afrin operasyonu sonrası ABD'den Türkiye'ye çatlak sesler temalı bir makale yayınladı. Makalede ABD hükümetinin her ne kadar Türkiye'ye güney sınırları boyunca 30 kilometrelik bir "güvenli hat " oluşturma teklifine rağmen Pentagon kanadı Kürtlerden oluşturulacak bir ordu kurmaktan vazgeçmeyeceğini bildirdi. 

Yazıda, ABD tarafı her ne kadar Türk Cumhubaşkanının tansiyonunu düşürmek için girişimlerde bulunsa da Pentagon Kürtlere olan desteğini kesmeyecek. Ayrıca yazıda, eğer Türk ordusu Membiç'e atak ederse orada ABD askerleriyle tahmin edeilemez sonuçların ortaya çıkabileceğinin altı çizildi.

 Washington'daki Orta Doğu Enstitüsünde Türk Araştırmaları Merkezi Direktörü Gönül Tol "Membiç'te Amerikan kuvvetleri olduğu için doğrudan bir askeri çatışma getirebilir. Bir Amerikalı askerin ölümü bile bağları tamamen kopabilir."" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Membiç'teki teröristler sürekli taciz ateşleri gerçekleştiriyorlar, eğer ABD onları durdurmazsa biz durdurmasını biliriz" dedi.

Yazının devamı; https://www.nytimes.com/2018/01/23/world/middleeast/us-nato-turkey-afrin-manbij.html?smprod=nytcore-ipad&smid=nytcore-ipad-share

Editör: Haber Merkezi