Erdoğan, "Rabbimizin "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır. O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktık." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Reşit Rey Konser Salonu Fuayesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Hilye-i Şerif Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu.

Konuşmasına salondakileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müslümanların hem kendi aralarındaki çatışmalarda hem de dış güçlerin saldırılarıyla zulme uğradığı, kayıplar verdiği, acı çektiği bir dönemde peygamber efendimize olan özlemimiz çok daha anlam kazanıyor. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların, ona ve tebliğcisi olduğu dine yeterince sahip çıkamamış olmamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Müslümanlar olarak yaşadığımız zilletten kurtuluşumuz, dinimiz İslam ile aramızdaki rabıtayı güçlendirmemizden geçiyor. Bu süreç peygamber efendimizin bize bıraktığı miras; sahip çıkabildiğimiz, hayatını ve mesajlarını anlayıp yaşayabildiğimiz ölçüde hızlanacaktır" dedi.

"BİZİM GÖREVİMİZ PEYGAMBER EFENDİMİZİN YOLUNDAN GİTMEK"

"Bizim görevimiz peygamber efendimizin yolundan gitmek, sürekli onu tekrarlamak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son yıllarda ülkemizde hat, hilye ve tezhib gibi hepsi aynı amaca hizmet eden sanatlara olan ilginin artmış olmasından memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

"MEHMET ÇEBİ KARDEŞİMİ AYRICA TEBRİK EDİYORUM"

Sempozyuma tebliğ, değerlendirmeleriyle katkı verecek olan tüm hocalara, sanatçılara teşekkürlerini sunan Erdoğan, "Bu etkinliğin düzenlenmesine önayak olan Mehmet Çebi kardeşimi ayrıca tebrik ediyorum. Peygamber efendimizin aleyhisselatı ve selam güzel ahlakını anlatan davranışlar dünyanın en nadide eserleridir. Peygamber efendimize olan muhabbetimizi, sevgimizi, aşkımızı hilyeler aracılığı ile ifade ediyoruz. Ashabının görmeye doyamadığı peygamber sevgisini en güzel hiyleler yazıyor. İlk hilyey-i yazan Hz. Ali (R.A)'dan bugüne pek çok sanat ve gönül sultanı olmuştur. Hilyeler sadece yazılmakla kalınmadı." ifadelerine yer verdi.

"O OLMASAYDI NE DÜNYA NE DE BİZ OLACAKTIK"

Erdoğan, "Hilyeler sadece yazılmakla kalmadı. Asırlar boyunca şiirlere, hatlara, nakışlara döküldü. Müslümanlar olarak maruz kaldığımız tüm sıkıntıların ona ve dine yeterince sahip çıkamamamızdan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Bu zilletten kurtuluş yolu dinimiz İslamla aramızdaki rabıtayı kuvvetlendirmek geçiyor. Onun cemalini ve amelini vücudumuza ve ruhumuzun her zerresine nakşettikçe dinimize olan muhabbetimizin artacağına inanıyorum." açıklamasında bulundu.

'Rabbimizin "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği bir peygamber için biz faniler ne söylesek, ne yazsak hepsi eksik kalır' diyen Erdoğan, "O olmasaydı ne dünya ne de biz olacaktık. O bakımdan bu hassasiyet çok önemli. Öyleyse onun yolunda attığımız her adım bizim için şereflerin en büyüğü, en yücesidir." sözlerine yer verdi.

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi