Gümüşhane Milletvekili H.Osman Akgül ve Cihan Pektaş

Rahmet ve mağfiretiyle gönüllerimizi kuşatan, bolluk, bereket ve huzur dolu olan;
Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü taşırken diğer taraftan da muhabbet ve kardeşlik iklimi bayrama ulaşmanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz.

Bayramlar; hoşgörü, sabır, yardımlaşma ve dayanışma gibi değerlerin daha derinden
hissedildiği, milli ve manevi duyguların güçlendiği ulvi ve müstesna günlerdir.

 

Bu Ramazan Bayramı’nda, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler nedeniyle bayram ziyaretlerini gerçekleştirememenin burukluğu içerisinde
olsak da gönüllere mesafenin olmadığını ve birliğimizin her daim baki olduğunu hatırlamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; bu mübarek günün bütün hanelere, gönüllere, sağlık, huzur ve mutluluklar getirmesini diliyoruz.

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse

Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Köse, yayınladığı mesajda,“ Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan-ı Şerif’in ardından, bir Ramazan Bayramı’na  daha kavuşmanın tatlı heyecan ve mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı, samimi dua ve ibadetlerimizi kabul etsin.

Bayram; sevinçtir, mutluluktur. Bayramlar; sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren özel günlerdir. Bu müstesna günlerin, sevinç ve mutluluklarımızı paylaşarak artırmamıza, milli ve manevi birliğimizin en üst seviyede yaşanmasına, dostluklarımızın tazelenmesine vesile olmasını diliyorum.

Dünyada ve ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle maalesef, bu bayram biraz farklı olacak. Bu özel günlerin güzelliği olan büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz. Küçüklerimizi kucaklayamayacak, hısım, akraba ve dostlarımızı ziyaret edemeyeceğiz. Biz de, göz göremezse gönül sever kavlince, sevdiklerimizle gönülden bayramlaşacağız ve sevdiklerimizi görüntülü arayıp yüzlerimizdeki tebessümü görmekle yetineceğiz. Ancak, her ne şartta olursa olsun, tüm bayramlar gibi, bu bayramı da sevince dönüştüreceğiz, bayram sevincini ve neşesini çoğaltacağız, paylaşacağız İnşallah. Evlerimizden de olsa birliğimizin ve dirliğimizin sembollerinden biri olan Ramazan Bayramıyla, millet olarak tarihimizden, kültürümüzden, medeniyetimizden aldığımız güç ve sorumlulukla, sevgimizi, muhabbetimizi daha da büyütüp pekiştireceğiz.

Bu duygularla, başta Gümüşhaneli hemşerilerim olmak üzere, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayramın İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini, ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’daki Siyonist İsrail terörünün son bulmasına vesile olmasını diliyorum.

Trabzon Büyük Şehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu

                        Bayram Mesajı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak tüm hemşehrilerinin ve İslam âleminin bayramını tebrik etti.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bir Ramazan ayını daha nihayete erdirerek bayram günlerine ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlarımız sevgi, saygı, yardımlaşma ve hoşgörü bağlarının güçlendiği; dargınlık ve kırgınlıkların geride bırakıldığı en özel günlerdir. Bu mübarek günlerde dargınlıklara son vermeli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli, onların sıkıntılarını paylaşmalıyız.

 ZOR GÜNLERİN ÜSTESİNDEN BİRLİKTE GELECEĞİZ

Malumunuz içerisinde bulunduğumuz koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl da alışılmışın dışında bir bayram geçireceğiz. Türk milleti olarak milli ve manevi duygularımızın gücüyle bu zor sürecin yakın zamanda üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma kısıtlaması nedeniyle ne yazık ki bu bayramda da bayramlaşma töreninde bir araya gelemeyeceğiz. Kalplerimizin bir olduğunu bilmenin mutluluğu ile inşallah zor günleri aşarak bundan sonraki bayramlarımızı birlikte kutlayacağız. Bugünleri geride bırakmak ve sağlıklı günlerimize dönebilmemiz için rehavete kapılmamalı, tedbirlere uymaya devam etmeliyiz. Bu noktada tam kapanma sürecinin sağlığımızı korumak adına alınan bir karar olduğunun bilinci ile sevdiklerimizin bayramını telefonla kutlamamız gerektiğini hatırlatmak isterim. Ailelerimizle birlikte sağlık içerisinde nice uzun bayramlar geçirebilmemiz için konulan kurallara uyulmasını önemle istirham ediyorum.

 TÜM ALANLARDA TEDBİRİMİZİ ALDIK

Öte yandan Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak tam kapanma  döneminde vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek ve oluşabilecek aksaklıkları önlemek için tüm alanlarda tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Bayram süresince sizlere yardımcı olmak adına büyük bir özveriyle görev yapacak olan Büyükşehir Belediyesi personelimiz başta olmak üzere tüm kamu görevlilerine teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor; bu mübarek günlerin Trabzon’umuza, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diliyorum.”

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI  AV. AHMET METİN GENÇ

                                BAYRAM MESAJI

“BAYRAM DEĞERLERİNİ GÖNÜLLERİMİZDE YAŞIYORUZ”

Bayramları; büyük-küçük, yaşlı-genç, herkesin birbirleriyle sıcak, samimi ve sevgi dolu ilişki  kurduğu günler olarak niteleyen Başkan  Genç, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni bünyesinde barındıran bolluk, bereket ve mağfiret ayı Ramazan’ı geride bırakarak Ramazan Bayramı’na ulaştık. Bizleri Ramazan Bayramı’na kavuşturan, şefkât ve merhametini bizden hiçbir zaman esirgemeyen, bizleri sayısız nimetlere gark eden Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun… Bayramlar; kardeşliğimizin pekiştiği, müminler arasındaki sevgi ve saygı bağlarının kuvvetlendiği, dini, ahlaki ve insani pek çok güzel hasletlerin yaşandığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Büyük, küçük demeden herkesin birbiriyle sıcak, samimi ve sevgi dolu ilişki kurduğu bayramları ve onu oluşturan bütün güzellikleri gönüllerimizde de yaşamalıyız. Dini ve sosyal değerlerimizin en önemli unsurlarını teşkil eden bayramlar, farklılıklarımızın bir kenara itildiği, dargınlıklıkların ve küslüklerin unutulduğu çok mübarek günlerdir.  Salgın nedeniyle Ramazan Bayramı’nı bu sene de bayram havasında yaşayamazsak da gönüllerimizde bayramın vermiş olduğu o yüksek değerleri samimi bir şekilde  hissediyoruz ve yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“İSLÂM COĞRAFYASI İÇİN DUA EDELİM”

Mesajında İslâm dünyasında hakim güçlerin neden olduğu savaş ve çatışmaların son bulması dileğini ifade eden Genç, “Bizler bu güzel yurdumuzda bayramın mutluluğunu yaşarken yeryüzünün bazı bölgelerinde, özellikle İslâm coğrafyasında sömürge ve  iktidar savaşları neticesinde katliamlar, dramlar ve buna bağlı olarak fakirlik ve yoksulluk yaşanıyor. Dünyayı sömüren hakim güçlerin eliyle üretilen felaketler neticesinde acı ve ıstıraplar Müslüman aleminden eksik olmuyor. Bu tür nedenlerden dolayı  sevinç ve mutlulukla bayram yapmaya hasret kalan, gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayramı geçiren din kardeşlerimizi unutmayalım. Acı ve ızdıraplarını yüreğimizde hissettiğimiz din kardeşlerimizin yaşadığı ülkelerde savaş, çatışma ve kargaşanın son bularak onların  barış ve huzura kavuşması için Yüce Rabbimize dua edelim.” dedi.

“UMUT VE HUZUR BÜTÜN İNSANLIĞI KUŞATMALI”

Ramazanda elde edilen güzel haslet ve yüksek değerlerin, Ramazan sonrasında da devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Genç, şöyle devam etti:“Kalbimizdeki imanın, yerine getirmeye çalıştığımız ibadetlerin kişiliğimizi ve davranışlarımızı kemale erdiren güzel ahlâk ile bütünleşmesi hepimizin ortak arzusudur. İçimizde yeşerttiğimiz umut, huzur, barış ve sevginin bütün insanlık ailesini kuşatmasını Yüce Mevlâ’dan dilerim.  Farklılıkları zenginlik sayabilen bir anlayışla sevgi ve kardeşlik dolu yarınlara daha bir umutla baktığımız bayramlara ulaşılması temennisiyle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik eder, bayramın milletimize ülkemize, dünyamıza ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Mevlâ'dan niyaz ederim.”

Torul Belediye Başkanı 

Evren Evrim Özdemir

Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan mesajında; "Muhtemel riskleri engellemek, salgının tekrar yayılmasının önünü kesmek maksadıyla sosyal hareketliliğin Ramazan Bayramı'nda da çok düşük seviyelerde tutulması kuşkusuz hayati niteliktedir. Kazanımlarımızı heba etmeden, bugüne kadar hastalığa karşı elde ettiğimiz müessir ve müspet neticelerin zevaline izin vermeden daha pek çok mutlu, huzurlu, sağlıklı, sıhhat dolu günlere birlik ve beraberlikle kavuşacağımıza inanıyorum. Bizim uzakları yakın eden, özlem deryasından vuslat incisini bulup çıkaran bir vicdan derinliğimiz, insani ve imani bir maharet enginliğimiz vardır ve mevcuttur. Büyük Türk milleti ile Türk-İslam aleminin bayramını yürekten kutlarken, Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şu anda milletimizin varlığı, güvenliği ve istikbali için mücadele veren, nöbet tutan evlatlarımıza sağlık, başarı ve esenlikler temenni ediyor kahramanlarımızın da bayramlarını tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi