Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bayrak değişimi yaşandı. Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'ndan devraldı. Yeni Bakan Sarıeroğlu'nu; işçiyi, memuru, esnafı, emekliyi ilgilendiren önemli kararlar bekliyor. Çalışma Bakanı Sarıeroğlu, önümüzdeki gündemde milyonları ilgilendiren düzenlemelere imza atacak. Sarıeroğlu'nun önündeki dosyalardan bazıları şöyle:

1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme maratonunda memurların ve memur emeklilerinin 2018 ve 2019 yıllarında mali haklarında yapılacak iyileştirmeler belirlenecek. Emeklilerin aile yardımı, 4C'lilerin ve üniversite mezunu işçilerin kadro talebi gibi çok sayıda istek de karara bağlanacak.

Memur annelerin yarı zamanlı çalışabilmesine imkan sağlayan yönetmelik hayata geçirilecek.

Kamu personel reformu üzerindeki çalışmalar tamamlanacak.

Her çalışanın kıdem tazminatı alması için hazırlanan ve fon sistemi getiren çalışma sonuçlandırılacak.

Sağlık çalışanına erken emeklilik imkanı getirecek çalışma tamamlanacak.

Kamuda görev yapan yaklaşık 720 bin taşeron işçiye kadro için hazırlıklar tamamlanacak.

Gençlere, engellilere yönelik istihdam düzenlemeleri yapılacak.

'80 MİLYONUN MUTLULUĞU ÖNCELİĞİMİZ'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu'ndan devralan Jülide Sarıeroğlu, "Gündemimiz çok yoğun, çok çalışmamız gerekiyor. 80 milyon vatandaşımızın mutluluğu bizim için öncelikli olacak" dedi. Sarıeroğlu, 26 yıl sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koltuğuna oturan bir kadın olmasının verdiği sorumluluğun farkında olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Tek hedefimiz, 80 milyon vatandaşımızın arkamızdan hayır dualarla bahsettiği bu gök kubbede hoş bir seda bırakmak olacak. Sosyal paydaşlarımızla da uyumlu bir çalışma içerisinde olacağım."

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi