ABD Afrin'de YPG'ye olan desteğini kesti, Rusya çok önceden TSK'nın harekat yapacağını gördüğünden kritik yerleri boşalttı. Ve sonrasında TSK operasyona başladı. İşin ilginç yanı ise YPG'ye desteği bir takım kurum ve kuruluşlar yaptıkları açıklamayla "savaşa hayır" dedi. Oysa YPG ve ABD'nin amacı Afrin Operasyonu'nun teröristleri temizlemesinden daha adice ve çılgınca olacağı kimseyi şaşırtmazdı. 

Olası "Kuzey Suriye Kürdistan Bölgesel Yönetimi" oluşturumasına karşı Türkiye Cumhuriyeti ulusal menfaatlerini oldukça zedeleyecek olması sonucu, Suriye'yi savaş tarlasına çeviren güçlerin aksine Suriye'ye kritik etki edecek müdahalede bulunmamış ve aksine (enayi) muamelesi görerek milyonlarca Suriyeliyi ülkesinde misafir ederek ekonomik külfeti omuzlamıştı. Ancak sonunda fazla beklemekten bir kar elde edemeyeceğini anlayan Türkiye, 15 Temmuz sonrası yaptığı Fırat Kalkanı harekatıyla Fırat'ın batısını elece geçirerek YPG'li teröristlerin bağlantısını kesti. Ancak ABD bu operasyondan fazla etkilenmemiş olsa ki, YPG'yi 30 bin kişilik profesyonel ordu yapma çabaları üstüne 4800 tır dolusu teçhizatlı silahlar vermesi sabırları taşırdı. Ve operasyon geliyorum dedi.

Türkiye başlattığı Zeytin Dalı harekatıyla birlikte temel olarak şunları amaçlamaktadır;

  • Kuzey Suriye'yi (Güney Türkiye sınırlarını) her türlü terörist unsurdan temizlemek
  • Temizlenen alanlara Türkiye'deki Suriyelileri yerleştirmek
  • Yerleştirilen Suriyelileri ÖSO beraberinde korumak ve emniyetlerini sağlamak

Evet, görüldüğü üzere Zeytin Dalı operasyonu Türkiye ve Suriye için seçeneklerde görüldüğü gibi bir zarar teşkil etmemektedir.

Sadece ve sadece bölgemizde kötücül emelleri olan Evangelist ve Siyonist lobilerin hevesleri kaçmaktadır. 

Editör: Haber Merkezi