İçinde yaşadığımız bilgi çağında, bilgi ve bilgiye erişimin önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Çağımızda bilgiyi ezberleyen değil, bilgiye ulaşabilen, bilgiyi kullanabilen, eleştirel ve yaratıcı düşünen bireyler gelişmeye katkı sağlayacaktır. Bilgi üretebilen ve bilimsel gelişmeleri takip edebilen nesiller yetiştirmek adına yeni bir heyecanla değerlendirilmesi gereken yeni eğitim öğretim yılı, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, çocuklarımızın pozitif bilimleri kavramasının yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirmesi anlamında da iyi bir fırsat olarak görülmelidir.
Değerli Yönetici ve Öğretmenler;
Toplumda sosyal, kültürel, ekonomik gelişmelerin sağlanmasında öğretmenlerin katkıları ve desteği, her türlü gayret ve çalışmadan daha önemlidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğretmenlerin çocuklarımızı geleceğe hazırlamada görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inancım tamdır. Çocuklarımız için gösterilen gayret ve fedakârlık, ülkemize ve milletimize sahip çıkma adına yapılan en kutsal çalışmadır. İlimizde eğitim kalitesinin artırılması için yapılan çalışmalardaki katkılarından dolayı bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.
Sevgili Öğrenciler;
Bu hafta ile birlikte okullarınıza, öğretmenlerinize ve arkadaşlarınıza kavuşmanın heyecanını yaşıyorsunuz. Sizlerin daha güzel, daha sağlıklı, okullarda eğitim görmeniz için gerekli her türlü önlemleri almaya devam ediyoruz. Sizde derslerinize çalışarak; ailelerinize, öğretmenlerinize karşı olan sorumluluklarınızı yerine getirebilirsiniz. Sizlere güveniyor ve sizleri çok seviyoruz.
Değerli veliler;
Değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayan çocukların yetişmesinde ailenin büyük bir rolü vardır. Bireylerin ilk eğitimlerini ailede aldıkları düşünüldüğünde, öğretmenler kadar anne babalar olarak, çok büyük payınızın olduğunu asla unutmayınız.
Bu duygu ve düşüncelerle; 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ülkemizin teminatı yavrularımızı fedakâr öğretmenlerimize emanet ediyor; eğitim-öğretim yılının başta öğrencilerimiz ve ailelerine, onurlu mesleği temsil saygıdeğer öğretmenlerimize ve tüm ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: Haber Merkezi