Bu kez Orgeneral Akar’ın eski Özel Kalem Müdürü olan Kurmay Albay Ramazan Gözel hakim karşısına çıktı. Savunması, yalan makinesini bile çıldırtacak kadar saçmaydı. Çünkü Kara Kuvvetleri Komutanı’nı derdest eden ekipte yer aldı. Hatta silahına sarıldı. Ancak kamera görüntülerine rağmen şu açıklamayı yaptı: Darbeyi televizyondan öğrendim

Fetullahçı hainler, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargahı'nı bastı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarını derdest edip saldırdı. Onlar arasında Orgeneral Akar'ın eski Özel Kalem Müdürü olan Kurmay Albay Ramazan Gözel de vardı. Neyse ki kanlı girişim amacına ulaşamadı. Hainler tek tek yakalandı. Ve FETÖ'cülerin yargılanmasına başlandı. En kritik yargılama ise Genelkurmay Çatı Davası'ydı. Ankara'da görülen davada bu kez Gözel savunma yaptı. Ancak o da diğer darbeciler gibi hem yalana sarıldı hem de üç maymunu oynadı. Buna göre Gözel, darbe gecesi Mehmet Partigöç, Orhan Yıkılkan ve Mehmet Dişli ile sürekli temas sağladı. Hatta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ı karargaha aldırdı. Darbe gecesi Genelkurmay Karargahı'nda yer almasına rağmen FETÖ'nün baskınını tatbikat olarak sandığını anlattı. İddianamede Çolak'ın koruma müdürü Yüzbaşı Burak Yıldırım'ı vurmaları için Özel Kuvvetler personeline emir verdiğine dair iddialar de yer aldı. Ancak saldırıda bizzat yer alan ve silahına sarılan Gözel bunu da yalanladı. Gözel, çapraz sorgu sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın "Karargahta gözlerinizin önünde bir yüzbaşı vuruluyor. Siz hiçbir şey olmamış gibi çay içmeye çıkıyorsunuz. Bu durum sizin için normaldi miydi?" sorusu karşısında şoka uğradı. Gözel, "İki ateş arasında kalabilirim diye oradan uzaklaştım" yalanını attı. Ardından odasına gidip çalışmasına devam ettiğini anlattı.

Darbeci Gözel 15 Temmuz'da karargahta cirit attı

BİLDİRİ OKUNUNCA ANLAMIŞ

15 Temmuz gecesi karargahta yer alan Ramazan Gözel, darbeyi ise televizyondan öğrendiğini anlattı! "TRT'de bildiri okundu, bunun emir-komuta zinciri içinde yapıldığını düşündüm. Cumhurbaşkanı'nın açıklaması üzerine bir grubun kalkışması olduğunu anladım. Bu saate kadar komuta katından hiç ayrılmadım. Konusu suç teşkil edecek bir emir vermedim, darbeye katılmadım" savunmasını yaptı. Bu arada Gözel, 15 Temmuz gecesi ABD ve Belçika ile yaptığı görüşmeleri hatırlamadı: "Amerika ile yapılan görüşmedeki telefon numarasının kime ait oluğunu bilmiyorum. Bu aranan NATO personeli mi başka biri mi bilmiyorum. Bir sonraki numara Belçika. Hakeza Belçika ile de görüşmedim. Kayıtlarda İngiltere Büyükelçiliği de var. Onlar mı bizi aradı, biz mi aradık bilmiyorum" diyerek savunmasını tamamladı.

Org. Salih Z. Çolak'ın koruması Yzb. Burak Yıldırım'a kurşun yağdırdı

KİMİN YAPTIĞINI BİLMİYORMUŞ

Mahkeme Başkanı "NATO değil, o değil bu değil, İngiltere değil. Biz kendimiz mi yaptık bu darbeyi?" diye sordu. Özel Kalem Müdürü Ramazan Gözel'in yanıtı ise şu oldu: "Kimin yaptığını bilmiyorum, görüşmedim, görüşsem görüştüm diyeceğim."

Gözel, Orgeneral Salih Z. Çolak'ı derdest eden ekipte yer aldı

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi