Ana Muhalefet Partisi CHP lideri Kemal Kılıçtaroğlu, Ankara Çubukta Hakkâri’de PKK’lı Teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma sonunda Sözleşmeli Er Yener Kılıç’ın Cenaze Törenine katılan Ana Muhalefet parti CHP Genel Başkanına bir Grup tarafından saldırı sonunda Saldırıya müdahale eden Jandarma korumaları ve Polis Ekipleri Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanının etrafını sararak Kemal Kılıçtaroğlu’nu mahallede bulunan bir eve alarak koruma altına almaya çalıştılar.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde katıldığı törende bir grubun saldırısına uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu, halen ilçedeki evde tutuluyor. Kalabalıktan bazıları evi taşlarken, bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ile çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya bölgeye gelerek kalabalığın evin çevresinden dağılmaları için uyarıda bulundu. Akar daha sonra Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu eve girdi. Evin çevresindeki kalabalığın da dağıldığı görüldü.

Olay anında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan gençlik örgütlenmesinden sorumlu başdanışmanı Deniz Demir, yaşanan olaya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı. Demir, "Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi. Güvenlik güçleri kontrolü sağladıktan sonra bölgeden ayrılacağız" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise, "Kemal Bey güvenli bir yere alındı. Soğukkanlılığımızı koruyacağız. Kemal Bey iyi. Gerekli açıklamayı yapacağız" diye konuştu. Bu arada CHP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada tüm milletvekili ve yöneticiler Ankara'ya çağırıldı.

Editör: Haber Merkezi