Hakkari'nin Üzümcü Jandarma Karakol Komutanlığı yakınındaki Şine Köprüsü çevresinde 11 Haziran'da mayın arama tarama çalışması yapan güvenlik korucularına PKK 'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu biri ağır 3 güvenlik korucusu yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan 1 çocuk babası güvenlik korucusu Sabahattin Hayva, Hakkari'deki ilk müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edildi. Tedavisi süren Hayva, dün yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla Yüksekova'da selahattin Eyyübi Havalimanı'na getirilen Hayva'nın cenazesi buradan askeri helikopterle Hakkari'ye getirildi. Cenazeye, şehidin eşi Bahar, 6 yaşındaki çocuğu, annesi Güzeldünya da eşlik etti. Şehit Korucu Hayva için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, polis , asker ve şehit korucunun yakınları katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit korucu Hayva'nın naaşı cenaze aracı ile tören alanına getirilerek özgeçmişi okundu.

Tören sırasında şehit eşi Bahar ve yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Tören alanına gelen yakınlarına sarılıp ağıt yakan şehit eşi Bahar ve anne Güzeldünya Hayva'yı yakınları ve kadın komutanlar teselli etti. Şehit Korucu cenazesi okunan duaların ardından Üzümcü Köyünde toprağa verilmek üzere cenaze aracına bindirildi. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç ile askeri yetkililer de şehit güvenlik korucusu Hayvan'nın tabutunu cenaze aracına kadar omuzlarda taşıdı.

Editör: Haber Merkezi