İyi Parti Gümüşhane Milletvekili aday adayı olan Ergin Çubukçu 1971 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesinde doğmuş ve çocukluğunu burada geçirmiştir. Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde İktisat bölümünü bitiren Çubukçu bir süre özel sektörde çalışmış, sonrasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1997 yılında Gümüşhane’de Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışmaya başlayan Çubukçu oradan Trabzon’a gelerek Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bölge Müdürlüğüne kadar yükselmiş, ardından Tekirdağ bölge müdürü olarak bu şehre gitmiştir. 2019 yılında Tarım Kredi Kooperatiflerinin Merkez birliğine atanan ve burada Genel Müdür Müşaviri olarak görev yapan Çubukçu 2023 Ocak ayında emekli olmuş ve siyaset ile daha da yakından ilgilenmeye başlamıştır.

Gerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde görev yapmış olması gerekse bu bölgelerde farklı pozisyonlarda çalışması Çubukçuya derin bir tecrübe kazandırmakla beraber ülkenin içinde bulunduğu durumun nasıl değiştiğini ve günümüzde neler yaşandığını daha iyi anlamasını sağlamıştır. Buna göre yeni yol haritasını belirleyen Çubukçu İYİ Parti’den Gümüşhane Milletvekili aday adaylığını ortaya koymuştur.

Özellikle Başkanlık sisteminin getirdiği sorunlara sıkça değinen Çubukçu, bu sistemin vatandaşın üzerinde ağır bir yük oluşturduğunu ve bir an önce değişmesi gerektiğini vurgulamış, iktidara geldiklerinde ise uygulayacakları politikalarla birlikte vatandaşın refah düzeyini artıracak çalışmalar yapılacağını belirtmiştir. Özellikle son yıllarda yaşanan sosyo-ekonomik ve kültürel çözülmenin durdurularak çok daha iyi noktalara taşınacağından, kadınların, gençlerin ve tüm halkın umutlarının yeniden yeşereceğinden bahseden Çubukçu geleceğe dair projelerini etkili bir şekilde aktarmıştır.

Halk ile her alanda her zaman iç içe bir yaşam sürdüren Çubukçu memleketi Gümüşhane ile ilgili fikirlerini de beyan ederek, sadece belirli bir zümreye değil, şehrin genelindeki köylü, çiftçi, esnaf ve tüm halkın dertlerine derman olmanın peşinde olduğunu ve halka hizmet etmenin kendisi için en önemli vazife olduğunu belirtmiştir. Daha önce Tarım alanında birçok farklı projede yer almasının da verdiği avantajla Gümüşhane özelinde gittikçe azalan tarım faaliyetlerini yeniden canlandırmaya gayret edeceğinin, bunun için halk ile birlikte çalışacağının sözünü vermiştir.

Çubukçu, Şems-i Tebrîzî’nin bir şiirinden de alıntı yaparak aslında hem kendi hayat felsefesini hem de milletvekili olarak seçildiğinde nasıl bir yol izleyeceğini şu şekilde açıklamıştır: “Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör ya da güzel bir şey yaz. Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü her insan ölecek yaşta. Geç kalmayasın!”

Samimiyetiyle ve tecrübeleriyle Gümüşhanelilerin hem gönlünü hem de desteğini kazanan Çubukçu, herkesin geleceğe dair umutlu olması gerektiğini, bu vatanın çok daha güzel günlere ulaşacağını ve her şeyin çok güzel olacağını vurgulayarak Gümüşhaneli seçmenlerine güven aşılamıştır.

Editör: Haber Merkezi