Ak Parti Ankara 3. Bölge Aday Adayı olan Orhan Ünsal, 1969 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesine bağlı Kozağaç köyünde dünyaya gelmiş ve çocukluğunu burada geçirmiştir. Ardından Ankara’ya giderek Ortaöğretimi tamamlayan Ünsal, üniversiteyi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin İktisat bölümünü bitirerek tamamlamıştır. Çalışmayı kendisine bir hayat disiplini olarak addeden Ünsal, 1981 yılında aile mesleği de diyebileceğimiz inşaat işiyle uğraşmaya başlamış ve müteahhit olarak çeşitli projelere girişmiş ve bu projelerden alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Yaptığı işlerde en önemli değerlerinin dürüstlük, mükemmeliyetçilik, ekip ruhu, yenilikçilik, sahiplenme, istikrar ve girişimcilik olduğunu belirten Ünsal, teknolojiyi takip ederek en iyi işi en kısa sürede yapmanın peşinde olduklarını ifade etmiştir.

Ankara’ya uzun yıllar hizmet eden Ünsal Türkiye çapında çok önemli projelere imza atmıştır. Özellikle 40 yıldır hayalini kurduğu ve dünya çapında bir proje olan Meva Şehir projesini hayata geçirerek, Ankara’da 1.800 konutun bulunduğu ve yaklaşık 8.000 civarında bir nüfusun yaşayabileceği, içerisinde 7.000 m2’lik biyolojik göleti bulunan bir yer inşa etmiş ve adeta Ankara’ya denizi getirmiştir. Bunun dışında Ankara-Eskişehir yolunda bulunan 37 katlı Nexus Tower otel projesi de çağın modern şartlarına uygun, Ankara’ya artı değer katacak bir proje olmuştur. Bu şekilde müteahhit kimliğiyle ön plana çıkan Ünsal aslında sadece şehirleri güzelleştirmekle kalmıyor bir yandan da yarattığı istihdamlarla hem işsizlik sorununa çare olmaya çalışıyor hem de insanlara rahat ve konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor.

İlkesini topluma hizmet etmek ve ülkemizin refahına sonsuz katlı sağlamak olarak ifade eden Ünsal, Türkiye’nin yapı anlayışını değiştirme misyonuyla hareket ettiğini, farklı ve çizgi dışı projelerle ülke ekonomisine katkı sağlamak için uğraştığını da ifade ediyor. Ayrıca son dönemde artan konut fiyatlarıyla mücadelede elinden geleni yapan ve vatandaşın ev sahibi olması için devletin başlatmış olduğu Yeni Evim projesine de katkı sağlamak isteyen Ünsal, birçok müteahhittin yanaşmadığı 0.69 oranı ile kredi sağlanmasını da destekleyerek Meva Şehir projesinde cazip ödeme seçenekleri sunmuş ve adeta halkın tarafını seçmiştir. Dolayısıyla Ankara’da halkın temsilcisi olabilecek olan birisi varsa o kişi Orhan Ünsal’dan başkası değildir.

Sayın Ünsal her ne kadar müteahhit kimliğiyle ön plana çıkmış ve yaptığı projelerle adından söz ettirmiş olsa da 2014 yılında çocukluk hayali olan Pilotluk eğitimini Türk Hava Kurumu Uçuş Okulu Pilotluk Kursu’nda tamamlayarak Uçak Pilotu olmuştur. Türkiye Sivil Havacılık sektörünün son yıllarda baş döndürücü bir şekilde büyüdüğünü kaydeden Ünsal, yine de sivil hava parklarının yetersiz kaldığını ve bu nedenle Ankara Polatlı’da bir sivil havacılık merkezi kurarak hem burada yeni pilotlar yetiştirmeyi hem de pek çok insana farklı alanlarda istihdam sağlamayı amaçladığını belirtmiş ve bu işte de başarılı olmuştur. Türkiye’nin ilk iki kişilik uçağını yapmaya talip olduğunu ifade ederek, ülkenin yeni Vecihi Hürkuş’lara ve Nuri Demirağ’lara ihtiyacı olduğunu aktarmıştır.

Hayallerini bir bir gerçekleştiren, attığı adımları sağlam bir temele dayandıran ve asla yılmadan, pes etmeden sürekli çalışarak Türkiye’yi daha iyi bir yer haline getirmeye çalışan Ünsal, eminiz ki Milletvekili olduğunda halkını da en iyi şekilde temsil edecek ve var gücüyle Türkiye’yi daha da ileriye taşımak için mücadele verecektir.

Editör: Haber Merkezi