Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a Gümüşhane Dernekler Federasyonu Genel Başkanı  ve Ümraniye Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Tahsin Söğüt’ün talebi doğrultusunda Gümüşhane’ye  Ümraniye Belediyesinin Kardeş şehir anlaşma protokolünün  simgesi olarak Ümraniye Belediyesi Meclis Toplantısında  bugün Ümraniye  Belediyesinin  Gümüşhane’de Emirler Camiinin yanında bulunan arsa üzerinde Ahmet Ziyaüddin’in isminin yaşatılabilmesi için hazırlanan proje Belediye Başkanı Hasan Can Başkanlığında Belediye Meclisinden oy çoğunluğuyla geçerek  yasalaştı.

Belediye Meclis Salonunda konuşan Başkan Hasan Can,  konuşmasında “ Gümüşhane Belediyesi ile kardeş şehir protokolünün yapılması için gerekli meclis kararını alacağız.  Gümüşhane ve Ümraniye Belediyesinin kardeş şehir kararını sizlerin oylarıyla belirleyeceğiz diyerek sözlerine devam eden Can, Gümüşhane Ümraniye için önemli vilayetlerimizden birisidir. Ümraniye’nin en eski sakinleri Gümüşhanelilerdir. Genelde İnşaatçı olduklarından dolayı Ümraniye’nin mimarında Gümüşhanelilerin katkıları büyüktür. 

Başkan Hasan Can, Gümüşhane’ye yapacağımız hizmetin görkemli ve güzel bir proje olmasını isterdik Bu projeyi geçen günlerde Ümraniye Gümüşhane Dernekler Federasyon ve Gümüşhane Ümraniye Dernek Başkanı Tahsin Söğüt, Belediye Meclis üyemiz Hüseyin Eren ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, bu görüşmede Gümüşhane’nin sembol ismi Ahmet Ziyaüddin  Gümüşhanevi  HZ. Adına bir aş evi yapmak istediklerini belirtiler. Bizde bu projeden mutlu olduğumu beyan ederek Gümüşhane’ye böyle bir sözümüz ve projemiz oluştu oy çoğunluğuyla aldığımız bu kararı Hukuk Komisyonuna göndereceğiz Komisyon raporları hazır olduğu gün ilk Gümüşhane kardeş şehir anlaşması, ardından da kardeş şehir olduğumuz Gümüşhane Belediyesi’nin bu hizmetinde yapımı konusunda sorumluluk alma kararını onaylamış olacağız” dedi

Belediye Meclis Salonunda Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Tahsin Söğüt, Gümüşhane Derneği Başkan Yardımcısı Selçuk Balta ve Dernek yönetiminin yanı sıra  Köy dernek Başkanları  hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi