İstanbul'un trafik çilesine çare arayanlar için Türk girişimcilerin yeni uygulaması Scotty, yolcuların motosikletin arkasında taksi ücretinin üçte biri fiyatına bir yerden bir yere gitmesini sağlıyor. Sürücüler ve yolcular için aracı uygulama olan Scotty sayesinde motosiklet sürücüleri çok düşük fiyatlara, çok daha seri bir şekilde yolcu taşıyor. Örneğin, Beşiktaş'tan Bebek'e bu uygulamayı kullanarak 10 TL'ye gidilebiliyor. Scotty hizmetinden yararlanmak için ise akıllı telefona uygulamayı indirip birkaç tuşla aktive etmek yetiyor. Scotty kurucusu Tarkan Anlar ve marketing direktörü Cenk Kaya SABAH okuyucularına Scotty uygulamasının nasıl doğduğunu ve geldiği noktayı anlattı.

5 AY ÖNCE KURULDU

Daha önce çeşitli kurumsal firmalarda girişimcilik faatliyetlerinde bulunan Tarkan Anlar uygulamanın serüvenini şöyle özetledi: "Uygulamayı nisan ayında faaliyete geçirdik ve bu zamana kadar 6 bin sürücü başvurusu aldık. Fakat bizim kabul ettiğimiz 600 aktif sürücümüz var. Aynı zamanda 16 bin kişi bu ay bizimle seyahat etti. Bu kadar kısa sürede bu rakamlara ulaşmak hedefimizi daha da büyütüyor." Hali hazırda bir motor kullanıcısı olan fakat kullandığı motosiklet, Scotty kriterlerine uygun olmadığı için sisteme dahil olamayan Cenk Kaya da "Şu an Scotty'deki yaş skalası çok geniş. Her yaştan Scotty sürücüsü ve ek olarak 4 kadın sürücümüz var. Yolculuğu paylaşan kişiler cinsiyet ya da yaş ayırt etmeksizin sosyalleşiyorlar" diye konuştu.

NASIL KULLANILIYOR?

Scotty'yi kullanmak için uygulama haritası üzerinden bulunduğunuz noktadan gidilecek nokta işaretleniyor. Sistem kilometre ve ödenecek ücreti belirtiyor ve en yakınlardaki motosiklet kullanıcısını yolcuya yönlendiriyor. Uygulama 3 TL'den açılıyor ve kilometre başına 1 TL artıyor.

ZORLU TEST SÜRECİ

Motosiklet sürücüleri sisteme girmeden birçok test ve parkurdan geçiyor. Ayrıca yolcular için de yanlarında tek kullanımlık bone ve kask getirmeleri gerekiyor. Sürücü olmak için tüm günü ayırmaya gerek olmuyor. Sürücüler arasında birçok meslek grubundan motosiklet kullanıcısı yer alıyor.

RAKAMLARLA SCOTTY

Geçen ay en yüksek kazanan sürücü 11.000 TL kazandı.

Toplam 6.000 sürücü başvurdu.

600 aktif sürücü var.

Uygulamayı 50.000 kişi indirdi.

Geçtiğimiz ay 16.000 kişi yolculuk yaptı.

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi