İyi parti Gümüşhane milletvekili aday adayı Ergin Çubukçu, parti genel merkezine müracaatını gerçekleştirirken şu sözlerle kendini ifade etti: “Memleketimizin gençleri ve çocuklarının umudu olmaya talibiz”

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem milletvekili seçimleri öncesinde partilerin aday adaylığı müracaatları devam ediyor.

Ergin Çubukçu’yu Tanıyalım:

1971 yılında Gümüşhane Torul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Torul’da tamamladı. 1993 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu. Askerliğini 1995 yılında Gölcük Donanma Komutanlığında Asteğmen olarak yaptı. Bir süre özel sektörde çalıştı.

1996 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge birliğine bağlı Giresun kooperatifinde işe başladı.

1997 yılında Gümüşhane Tarım Kredi Kooperatifinde çalıştı.

1999 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge müdürlüğünde çalışmaya başladı.

Burada sırasıyla Bölge şefi, Bölge Müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2015 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü olarak atandı ve iki yıl bu görevi yürüttü.

2017 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Müdürü olarak atandı ve bu görevde yaklaşık üç yıl kaldı.

2019 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez birliğine Genel müdür müşaviri olarak atandı ve 2023 yılı Ocak ayında Tarım Kredi Kooperatiflerinden ayrıldı.

2014 yılından itibaren 2019 yılına kadar Bafay Yağ, Tarım Kredi Yem, Tarkim Bitki Koruma, İmece Prefabrik, Tarım Kredi Birlik şirketlerinde Yönetim kurulu üyeliği, Bulgaristan’da faaliyette bulunan Trakya Dış Ticaret Şirketinde ise İcra Kurulu Başkanı ve Üyeliği görevlerinde bulundu. Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalıştığı yıllarda birçok projede görev yaparken, tarımsal üretimin ve verimliliğin artırılmasının yanı sıra özellikle çiftçilerin ürettikleri tarımsal ürünlerin pazara sunulması ve gıda tedarik zincirinin doğru işlemesi için önemli katkılarda bulundu.

Birçok sivil toplum kuruluşunun çalışmalarına katkı sağladı. Ayrıca Trabzon Gümüşhaneliler Derneğinde Başkanlık ve Yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Ergin Çubukçu evli ve iki çocuk babasıdır.

Seçim hazırlıkları içerisinde Sayın milletvekili adayımız Ergin Çubukçu’nun seçim sonrası için planı nedir? Birlikte inceleyelim:

Ergin Çubukçu Tarım Sektörünün Geleceği Hakkında Ne Düşünüyor?

Gıdaya ulaşabilmek anlamında sıkıntılar yaşandığı özellikle pandemi zamanı bu sorunun belirginleştiğini ifade ediyor ve bu durumdan ders alınması gerektiğini vurguluyor.

Hangi ürün en verimli şekilde nerede yetiştiriliyorsa bu yönde bilinçli ekim yapılmalıdır. Hasat edilen ürün en kısa sürede pazara nasıl ulaştırılabilecekse çözüm bu yönde olmalı. Buna bağlı olarak Havza bazlı üretim uygulanmalıdır. Havza bazlı üretim modelini Tarım Bakanlığı çalışmalarına almıştır fakat uygulama yönünden sıkıntılar yaşanmaktadır.

Gübre, mazot, yem girdi maliyetlerini düşürecek bir takım destekler verilmesi gerekiyor. Bu destekleri ayni olarak yapmalı. Girdi maliyetini düşürürsek çiftçi ürünü ürettiği zaman daha uygun fiyata satabilir. Pazarlama ile alakalı alım garantisi verilmesi gerektiğini savunuyor. Tarım kredi kooperatiflerini doğru yönetirseniz özel sektörün ekonomi piyasasında tekelleşmesinin de önüne geçilebileceğini belirtiyor. Bu şekilde çiftçi malını zarara uğramadan kolayca satabileceğini iddia ediyor.

Milli Politikayı Destekleyen Ergin Çubukçu’nunÖnerileri Nelerdir?

Tarımın yanında eğitimi de düşünmek lazım diyor. Köylerdeki okullar kapatıldığına dikkat çekiyor. Bunun sonucunda taşımalı eğitime geçildiğini belirtiyor. “Milli politikanın ana teması tarımdır.” İfadesini kullanıyor. Köyde tarımın içinde olan aile bireylerinin özellikle çocukların tarımda iş birliğinden uzaklaştırıldığını gündeme getiriyor. Çiftçi evinde avlusunda kuzu, saman, ot üretebilirdi artık köydeki üretimin düştüğünü dile getiriyor.

Gıdaya ulaşabilme sıkıntısını ortadan kaldırmak için üretim planlaması yapılmalıdır. Bölgesel ürün planlaması yapılmalı Havza bazlı üretim politikasına geçilmelidir. Çiftçi gübre, mazot, yem tedariki konusunda nakdi değil ayni yardım alması gerektiğini vurguluyor.

Ergin Çubukçu 2023 Milletvekili Seçimleri İçin Bizzat Şu İfadeleri Kullandı:

 “Özel sektörde ve bürokraside uzun yıllar çalışma deneyimi ve bilgi birikimimi memleketim için kullanmak, hayatımda yeni bir sayfa açmak ve siyaseten içinde güzelliklerin olacağı bir şeyler yazmak istiyorum. Bu nedenle ülkemizin içinde bulunduğu durumu da göz önünde bulundurarak mevcut Başkanlık sisteminin getirdiği ekonomik, sosyal ve siyasal çıkmazdan kurtulup; ülkemizde yaşayan 83 milyonun refah içerisinde adaletli ve birbirini kucaklayan bir şekilde yaşaması için “Millet İttifakının” bir neferi olarak 2023 seçimlerinde “ İYİ Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı” müracaatımı yaptım. Bu yolda yüreği Gümüşhane ve Türkiye sevgisiyle dolu tüm dost, akraba ve hemşerilerimin desteğini istiyorum. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Çok yakında Harşit daha coşkulu akacak, kırlarda rengârenk çiçekler akacak, güneş bir başka doğacak ve her şey çok ama çok güzel olacak. Gümüşhane İYİ olacak! Türkiye İYİ olacak!

İyi Niyetle İyi Bir Geleceğe …

Gümüşhaneliİyi Parti Milletvekili Aday Adayı Ergin Çubukçu Gümüşhanelilerikucaklıyor.Ergin Çubukçu Türkiye’nin tarım ülkesi olduğunu vurguluyor ve tarım konusunda bilinçli adımlar atılırsa iyi bir geleceğe ulaşabileceğimizi ifade ediyor.Gümüşhaneli hemşerimiz Sayın Ergin Çubukçu ’ya seçim yolunda başarılar dileriz.

Seçiminiz iyi, geleceğiniz iyi olsun!

Editör: Haber Merkezi