İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce hizmete aldığı Homeros Bulvarı kısmı için 75.5 milyon liralık kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi, şu ana kadar Buca Tüneli için 26 milyon lira, viyadükler için ise 10 milyon TL'lik kamulaştırma gerçekleştirdiği proje sayesinde 2.5 kilometrelik tünelden geçecek olan araçlar, yoğun trafiğe girmeden Otogar ve çevre yoluna ulaşabilecek ve trafik rahatlatılacak.
''Kesintisiz ulaşımı hedefliyor''
Buca-Bornova arasında kesintisiz ulaşım hedefleyen proje kapsamında 2.5 kilometrelik çift tüp derin tünel, 280 ve 920 metre uzunluğunda iki viyadük, Kemalpaşa Caddesi ve Kamil Tunca Bulvarı kesişiminde ise 2 adet taşıt alt geçidi ile çevre yolu otogar bağlantısı için 1 adet taşıt üst geçidi yapılırken; 35 metre genişliğinde (3 gidiş- 3 geliş), toplam altı şeritli olarak hizmet verecek yeni güzergah ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi'nden otogara bağlantı sağlanacak. 7 kilometrelik güzergah üzerinde yapılacak tünel ile 2 viyadük-2 adet alt geçit-1 adet üst geçit ve yol düzenlemelerinin maliyeti 183 milyon TL'yi aşacak.

''Kentin en uzun karayolu''
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında açmaya başladığı 2.5 kilometrelik derin çift tüp tünel, aynı zamanda tamamı kent sınırları içinde olan en uzun karayolu tüneli olma özelliği taşıyor. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluğunda.

Editör: Haber Merkezi