Dehşet veren olay geçtiğimiz Salı gecesi İzmir’in Konak ilçesinde Halide Edip Adıvar Caddesi üzerin de yol verme meselesinden çıkan kavga da Gürcan Karatosun (57) dövülerek öldürülürken, araçta bulunan oğlu Alican Karatosun (26) ise yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, oto alım işi yapan Gürcan Karatosun, Manisa’nın Akhisar ilçesin de kafeterya işlettiği oğlu Alican Karatosun ile birlikte İzmir’den araç almak için yola çıktı. İddiaya göre, araçlarıyla ilerlerken Yeşildere Caddesi üzerinde bir araca yol vermeme meselesi yüzünden karşı araçta bulunan 3 kişi ile tartıştılar.

Tartışmaya son verip yola devam ettikleri sırada iki araç sürücüleri, Halide Edip Adıvar Caddesi’nde tekrar karşılaştılar. İkinci karşılaşmada B.N. (27) , R.Ç.(36), ve M.T. (45), araçtan inerek baba ve oğluna vahşice saldırdılar. Baba ve Oğul’u aldıkları darbeler sonucu yaralanıp yere yığıldıkları sıra da, cani saldırganlar ise kaçtı.

Olaya tanıklık eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri baba ve oğlunu İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak Gürcan Karatosun yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Alican Karatosun’un ise durumunun iyi olduğu fakat babasının acı haberinden sonra sinir krizi geçirdiği öğrenildi.

Olaydan sonra harekete geçen polis, çevredeki MOBESE ve güvenlik kameralarına ulaşıp kapsamlı inceleme başlattı. Kısa süren incelemeler sonunda kimlikleri belirlenen B.N. , R.Ç. ve M.T sorgularının alınması için adliyeye gönderildi. Fitness yaptığı öğrenilen B.N. ve R.Ç. sorguları alındıktan sonra Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanırken, M.T. serbest bırakıldı.

Editör: Haber Merkezi