Anında haberler.com.tr yerel haber sitesi imtiyaz sahibi olarak 20 şubat 2023’te yayınlamış olduğum Haber dikkati çekti. Bizler burada haber yapıyoruz. Salgın döneminde alınan önlemler harfiyen uygulandı. Sağlık bakanlığı bu konuda çok titiz çalıştı. Ülkece o günleri bir hatırlayalım. Özellikle sokağa çıkma yasağı sosyal hayatımızı olumsuz yönden etkilemiş olsa da bizler bütün alınan önlemlere uyduk. Bu bir keyfiyet değildi. Sağlık bakanlığı ve içişleri bakanlığı salgın sürecinde halkın sağlığını gözeterek riske atmadı.

Türkiye cumhuriyeti içerisindeki hiyerarşiyi elbette ki biliyoruz. Burada aksayan yönleriyle Gümüşhane ağız ve diş sağlığı merkezini kaleme aldık. Pandemi sürecinin en önemli koruyucu ekipmanlarından biri olan el dezenfektanlarının ihtiyaçtan çok fazla stok yapılması nedeniyle tüketilmediği ve ihtiyacı olan diğer hastanelere verilmediğinden miadı geçen ve kullanılma imkanı kalmayan bir tona yakın yüzlerce kilogram el dezenfektanı çöp olmuş ve kamu göz göre göre açıkça zarara uğratılmıştır.

Biz bu haberi hazırlarken amacımız yetkilileri uyarmak sorumlu kişilere gereken cezayı müeyyidenin uygulanmasını sağlamaktı. Yayınlanan haber dikkati çekmiş ama amacına ulaşmamıştır. Hastane çalışanlarından falan kişiyi görev yerinden başka bir yere geçici sürgünle gönderiyorsunuz. Bu çözüm olur mu sizce? Söz konusu hastane çalışanı haksızlığa uğramıştır. Konuyla ilgisi yoktur. Yapılan bu mağduriyet hangi adalete sığar! Bizler hastanenin salgın döneminde aksayan işleyişinden bahsediyoruz. Kamuya ait bir malın keyfiyetle kullanılmasına dikkati çekmek, yöneticileri uyarmak istiyoruz. Gerekirse sorumlu kişiler ceza alsın! Almalı da zaten!

Ben Salih Zengin, Anında Haber gazetesinin imtiyaz sahibi olarak bir uyarıda bulunuyorum. Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız Diş Sağlığı Merkezi yöneticileri; sizler kamu malını zarara uğratmakla görevinizi kötüye kullandınıysanız. Buradan sesleniyorum. Sağlık Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Milletvekilleri: Cihan Pektaş ve H. Osman Akgül, Gümüşhane Sağlık İl Müdürünü göreve davet ediyorum. Biz skandal olayı haber yaparak, uyarmak vazifemizi yerine getirdik. Sorumlu kişiler hakkında gerekli araştırma yapılarak sorumlu kişiler gerçekten kamu malını zarara uğrattıysa  sorumlular gereken cezayı almalı söz konusu olan kamu malıdır. Ben bir gazeteciyim. Görevim halkın nabzını tutmaktır. Bizler bu dava için kelle koltukta ilerleriz. Kanun önünde her vatandaşın boynu kıldan incedir. Ama şunu da biliriz ki adalet haklıyı haksızı ayırt eder. Bizler devletin adaletine güvendiğimiz için bu durumu devletin yetkili kişilerine şikayet ediyoruz. Hastane yönetimi sorumludur. Devletimin yetkili kişileri gerekeni yapacaktır. Öyle olayı kapatmak için söz konusu hastanenin herhangi bir çalışanını sürgün etmek olmaz. Sorun bu değildi ki bu şekilde çözümlensin.

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız Diş Sağlığı Merkezi yöneticileri; görevi kötüye kullanmak suçtur. Yayınlanacak bu haberle  sizleri kamu önüne sunuyorum. Halkı uyararak ben vazifemi yapıyorum ama Türkiye Cumhuriyeti Anayasası karşısında sorumlular için yetkili merciler gerekeni yapacaktır.

Editör: Haber Merkezi