İşte o davranış ‘Toplumsal 2016 Fair-Play Ödülü’ne aday gösterildi...

Kastamonu'nun Abana İlçesi'nde geçen yıl, Atatürk İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Halis Yahya Kapçak ve Yiğit Özkan Sakallıoğlu, okula gitmek üzere evlerinden çıktı. Yolda yürürken bir bankanın ATM'sinin önünde 30 lira bulan çocuklar, parayı ceplerine atmak yerine, sahibini aradı. Çevrede kimseyi bulamayan iki arkadaş, parayı bankanın kilitli olan kapısının altından içeriye attı. Olay anı ise kameralara saniye saniye yansıdı. TAKVİM o olayı manşete taşıdı, iki arkadaş örnek davranışlarıyla Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 'Toplumsal 2016 Fair-Play Ödülü'ne aday gösterildi. Müjdeli haber Halis ve Yiğit'in okulunda büyük sevinçle karşılandı. Okul müdürü Şenol Uçarsu, "Öğrencilerimizin herkesi gururlandıran duyarlı davranışı TMOK jürisince 'Toplumsal 2016 Fair-Play Ödülü'ne aday gösterildi. Bu durum hem okulumuzda hem de ilçemizde büyük sevinç yarattı" dedi.

HEPİMİZ GURURLANDIK

Öğrencilerden Halis Kapçak ise şunları söyledi: "Arkadaşım Yiğit ile okula giderken bankanın önünden geçtiğimiz sırada yolda 3 tane 10 lira bulduk. Daha sonra bu parayı kilitli olan bankanın kapısının altından içeriye bıraktık. Bugün bulsam yine aynısını yaparım." Kapçak'ın sınıf arkadaşlarından Emir Acar da arkadaşlarının örnek davranışlarının herkese örnek olması gerektiğini, kendilerinin de bunun gururunu yaşadıklarını belirtti. 2016 Türkiye Fair-Play Ödül Töreni, Ekim ayında İstanbul Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapılacak.

BANKA YETKİLİLERİ ÇOK ETKİLENDİ

Mesai saatinin başlamasının ardından bankayı açan yetkililer, kapının önündeki 30 lirayı görünce şaşırdı. Hemen güvenlik kameraları incelemeye alındı. Kayıtlardan tespit edilen 2 öğrenciyi eğitim gördükleri okulda bulan banka yetkilileri, örnek davranışlarından dolayı Halis ve Yiğit'i kutladı.

Kaynak:takvim

Editör: Haber Merkezi