Kelkit ilçe sınırlarında doğan ve ilçe merkezi ile birlikte Alucra, Akıncılar, Çamoluk, Gölova, Koyulhisar, Kelkit, Mesudiye, Refahiye, Reşadiye, Suşehri, Şebinkarahisar, Şiran, Niksar gibi birçok ilçeye hayat veren Kelkit Çayı, su debisinin azalmasıyla birlikte ortaya çıkan çöplerden kurtarmak için temizlik çalışmaları başlatıldı. Belediye ekiplerince periyodik olarak yapılan çalışmalar ile yaz mevsiminde oluşan kötü görüntü ve kokunun önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, “Temizlik işleri birimimiz tarafından yürütülen Kelkit Çayı Dere Yatağı temizlik çalışmaları devam ediyor. Geleceğe daha temiz bir Kelkit bırakmak için vatandaşlarımızın akarsuların temiz tutulması konusunda daha duyarlı olmalarını rica ediyorum” dedi.

Kelkit Çayının etrafında olan tüm ilçeler Kelkit vadisi bölgesi diye geçer. Kelkit çayı Yeşilırmağın kollarından biri olup uzunluğu 320 kilometredir. Kaynaklarını Gümüşhane’nin Kelkit Çimen dağlarından alır. Kaynakları Kelkit’e bağlı olduğu için de bu ismi taşır.

Editör: Haber Merkezi