Gümüşhane’nin Kelkit İlçe Başkanı Ünal Yılmaz, Yaptığı açıklamada 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ak Parti Genel Merkez tarafından yeniden Aday gösterilmedik. Kelkit halkı bu olaya tepki göstererek halkımızın kendi aralarında yaptığı iltihak sonucundan sonra   Kelkit Belediye Başkanlığına Bağımsız Olarak  devam kararını Kelkit halkı verdi.

Başkan Ünal Yılmaz, Bizi Ak Partili Belediye Başkanı olarak görmekten rahatsız olan kişilerin isteği üzerine Ak Parti Kelkit Belediye Başkanlığım engellendi.

Kelkit’in 2002 yılından bugüne AK Parti’nin kalesi durumunda olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Niçin bu duruma geldik? Niye bu işler yapılıyor? Anlamak mümkün değil. Eğer vatandaş bizi istemediyse, Kelkit halkı bizi seçmeyecektiyse bugün AK partinin kalesi olan bir ilçede bu tür ittifaklara niye gerek duyuldu. Anlaşılan o ki vatandaşın tercihinin bizden yana olduğu görülmekte” dedi.

Her türlü engellemeye karşın 31 Mart’ta ipi göğüsleyen taraf olacaklarını dile getiren Başkan Yılmaz, “Biz ittifakı Kelkit halkıyla, Kelkit’te yaşayanlarla yaptık. Onlar kiminle ittifak ederse etsin, biz vatandaşımızla ittifakımızı zaten yaptık. Bu işi inşallah başaracağız. Tüm kriterlere uygun olmakla birlikte, yapılan tüm istatistiklerde şahsımıza yönelik teveccühün tavan yapmış olduğu görülmesine karşın bizim adaylığımızı engelleyenler, kendilerini sıkıntıda gördükleri için bu tür davranış içersindeler” diye konuştu.

Yılmaz açıklamasını, “Adaylığımıza engel olanlar şimdi de farklı yolları deneyerek seçimi kazanmaya çalışıyorlar. Ancak Allah’ın da bir hesabı var. Rabbim bu fırsatı hileli yollara sapanlara nasip etmeyecektir” ifadeli ile tamamladı.

Editör: Haber Merkezi