Görüşmelerimiz sonucunda Aksa Doğalgaz Ceo’su Yaşar Arslan beyden vatandaşlarımızın bu kış Doğal Gaz kullanabileceği sözünü aldık.

Ayrıca Kelkit’te bu yılsonuna kadar 10 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Arslan, bu yatırımla kurulacak 75 kilometre şebeke altyapısıyla 3 bin konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti. Kelkit halkının, doğal gaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ettiklerini belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kelkit ilçemizde önümüzdeki 5 yılda 20 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Kelkit’te doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmak bizim için çok önemli ifadelerini kullandı.

Bu vesile ile Kelkitimiz’in Doğal Gaz’a kavuşmasında desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a Başbakanımız Binali Yıldırım’a Başbakan Yardımcımız Fikri Işık’a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak’a, Milletvekillerimize, Valilerimiz’e, Kaymakamlarımıza, Aksa Doğalgaz ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Editör: Haber Merkezi