Türkiye genelinde 27 il, 135 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtım yatırımları gerçekleştiren

Aksa Doğalgaz, Gümüşhane Bayburt lisans bölgesinde yer alan Kelkit ilçesine doğal gaz ulaştırmak için çalışmalara hızla devam ediyor.

Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım Projesi hakkında bilgi veren Aksa Doğalgaz CEO'su Yaşar Arslan, "Öncelikle Kelkit doğal gaz yatırımlarımızın bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye'nin dört bir yanına doğal gaz dağıtım hizmeti veren Aksa Doğalgaz olarak, faaliyet gösterdiğimiz bölgelerin tümünde alanında uzman kadromuzla, ülkemiz ve vatandaşımızın doğal gaz hizmetinden en kaliteli ve güvenli şekilde yararlanması için çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan herkesin, ekonomik ve çevreci bir yakıt olan doğal gaz konforundan en iyi hizmet kalitesiyle faydalanması en büyük arzumuz. Doğal gaz dağıtımı konusundaki uzmanlığımız, Gümüşhane, Bayburt, Kelkit ve Şiran bölgemiz için önemli bir avantaj olacak" dedi.

KELKİT BU KIŞ DOĞAL GAZLA ISINACAK

Kelkit'te bu yılsonuna kadar 10 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Arslan, bu yatırımla kurulacak 75 kilometre şebeke altyapısıyla 3 bin konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti. Kelkit halkının, doğal gaza dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz konforunu yaşamaya başlamalarını arzu ettiklerini belirten Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kelkit ilçemizde önümüzdeki 5 yılda 20 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Kelkit'te doğrudan ve dolaylı olarak 80 milyon TL'lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmak bizim için çok önemli."

Editör: Haber Merkezi