Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde Gümüşhane Haber Gazetesi ve anindahaberler.com.tr isimli internet sitemize açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane’nin Köse İlçe Belediye Başkanı Şerif Aygün, İstanbul Maltepe’de organize edilen 7. Gümüşhane Tanıtım Günleri’nde özel açıklamalar yaptı.

İşte Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ile yaptığımız özel röportaj;

Gümüşhane’nin bütünşehir olmasıyla birlikte Köse İlçesi’nde neler değişecek?

Öncelikle ‘Bütünşehir Yasası’nın çıkması lazım. Yasa nedir, neleri kapsıyor, bunları bildikten sonra neler değişeceğini konuşabiliriz. Büyükşehirlerde bu yasa çıktı ilçe belediyelerinin ekonomik olarak sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Hizmetlerde uzak köylerin biraz daha fazla sıkıntılar yaşadığını söyleyebiliriz. Bizdeki işleyiş hususunda bilgi sahibi olmadığımız için bütünşehir yasasının avantajları veya dezavantajları nelerdir doğrusu çok bilgi sahibi değiliz.

Gümüşhane’de ulaşımda yapılan hizmetlerden Köse’de nasibini alacak mı?

Gümüşhane- Bayburt havalimanının Köse ilçemizin sınırları içerisinde yapılacağını biliyoruz. Ancak bizim bakanlıktan beklentimiz Köse-Gümüşhane arasındaki yol. Zaten diğer köy yolları ufak tefek şeyler. Onlarda zaten yapılıyor.

Gümüşhane- Bayburt Havaalanının akıbeti ne durumda?

Ben göreve geldiğim günden bu yana bununla ilgili kamuoyu oluşturmaya gayret ediyorum. Gerek sivil toplum örgütleri tarafından gerekse milletvekillerimiz aracılığı ile ilgili bakanlıklara duyurulması adına bir hayli çalışmalar yürüttük. Netice olarak Sayın Başbakanımız yapımıyla ilgili müjdeyi verdiler. Programlara da dahil edildi, bütçesi onaylandı. Şu anda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Aralık ayı içerisinde yapım ihalesinin olacağını, 2018 yılında başlayıp 2019 yılı sonunda biteceğini düşünüyoruz. Çok büyük bir aksilik olmazsa 2019 yılı sonunda Gümüşhane ve Bayburt illeri ortak kullanacakları havaalanına kavuşacaktır. İlçe sınırlarımız içerisinde olması da Köse için ayrı bir avantajdır.

Köse İlçesi’nde yapılan hizmetlerden bahseder misiniz?

Sekiz yıllık görev süremizin sonuna geldik yani 8 yılımız doldu. Şehri modern bir görünüme kavuşturacak olan ilçeye yeni bir imar planı kazandırdık. Alt yapıyı tamamen bitirdik, yapılan alt yapıdan dolayı bozulan yollar ile yeni ulaşıma açılan cadde ve sokaklar dahil ilçedeki bütün yolların yapımını sağladık. Bu yıl sonunda ise ilçemizde parke veya asfalt ile yapılmayan yol kalmayacak. Bütün elektrik kabloların yer altına alınması sağlandı. Her mahalleye çocuk parkı projemizi yaptık. Spor alanları oluşturduk. Halı aha yaptırdık. Dere ıslahları yaptık. Yapmayı taaddüt ettiğimiz projelerimizden Kültür Merkezi ve Otogar kaldı. Onların projeleri de şu anda Maliye Bakanlığımızda. Destek olurlar ise yine onları da görev sürecimiz içerisinde yapacağız.

Köse halkına bir mesajınız var mı?

Birbirimizi sevelim sayalım, hoşgörülü olalım.  Hoşgörü olmayan yerde birlik dirlik olmaz. Onların olmadığı yer de beraberlik olmaz. Bunların olmadığı yerde de hizmet olmaz. Bize inanıp güvensinler, destek olsunlar. Yapmadığımız işleri taktir etsinler, yapamadığımız işlerde tenkitlerini dile getirsinler. Gurbette yaşayan hemşerilerimiz her yıl ilçelerine gelip gezsinler. Emeklilerimiz ikametlerini ilçelerinde tutsunlar. Biz kendilerini seviyoruz. Herkese sağlık, huzur, mutluluk dolu yaşam diliyorum.

ÖZEL HABER

Röportaj -  Salih ZENGİN / Burak DURDU

Editör: Haber Merkezi