Merhaba değerli okurlar,Köşe yazarlığı hayatıma başladığım bu ilk yazımda,sizlere Trabzonspor ile ilgili her hafta değerlendirmelerde bulunacağım.Beni okumanızı tavsiye eder, teşekkür ederim.

Trabzonspor ligin 4. Haftasında Gençlerbirliğine karşı almış olduğu galibiyetle bizlere rahat bir nefes aldırdı.Bakmayın rahat nefes aldırdı dediğime aslında maç içerisinde hop oturup hop kalktık.Hele maçın başında geriye düştüğümüz de maçın ilk yarısını da gol atamadan kapatınca iyice içimizi hüzün bürümüştü neyse ki genç Abdülkadir Ömür sahaya çıktıda gözlerimizin pası silindi,yüreğimize su serpildi.

Evet genç Abdülkadir diyorum çünkü Abdülkadir henüz 18 yaşında birde UEFA’nın gelecekte büyük yetenek olacaklar arasında gösterdiği 50 futbolcudan biri ve bu futbolcular arasındaki tek Türk Futbolcu.

Bu maçta gördük ki Kucka ve Okay yan yana oynayınca takım oyun kurmakta zorlanıyor ve kanatlar hücuma çıkamıyor. Ersun Hoca herhalde Türkiye’de maçı izleyen hiç kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde oyundan Uğur’u çıkartıp yerine Abdülkadir Ömür’ü aldı  bunu staddaki herkes şaşkınlıkla karşıladı.Hoca Okay’ı defansa çekip Sosayıda Kucka’nın yanına çekince takım nefes almaya başladı.Yusufunda asıl yerine dönüp Abdülkadir ile müthiş anlaşması sonucu maçın kilidi çözüldü.

Maçın içerisinde oynayan tam 6 farklı futbolcunun skora katkı vermesi ise takım morali açısından heyecan vericiydi. Asistler Abdülkadir,Yusuf ve Sosa’nın ayağından gelirken.Goller Olcay,Rodellega ve Onazi’nin ayağından geldi.

Bu arada dikkatinizi çekmesini istediğim bir diğer konu ise Trabzonspor’un yedek kulübesinin gücü Oyuna giren Abdülkadir,Rodellega ve Onazi direk skora katkı yaptılar.Buda bize yeni Trabzonspor’u ve yedek kulübesinin gücünü gösteriyor.Birde bu kulübede Bongonda , Castillo, Bero ve N’doye gibi forma bekleyen isimler vardı.

Yazıma son verirken bu takımda bu kadar forma almayı bekleyen oyuncunun olması takımdaki form durumunu yukarıya çekebilir ama eğer bu oyunculara adaletli forma dağıtımı yapılmazsa ve gerekli psikolojik destekler verilmezse gelecekte takım içinde sıkıntılar baş gösterebilir.

Başarılar Trabzonsporum…

- - - - - - -