İlçeye bağlı Çayırçukur Köyünde 2 dönüm alanda çilek üreticisi Ethem Çiftçi'ye ait bahçede gerçekleştirilen "Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü" programına Kürtün Kaymakamı Mehmet Durgut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Karabulut, Ziraat Odası Başkanı Yunus Karakaş, İlçe Kurum Amirleri, İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ve çiftçiler katıldı.

Çilek yetiştiriciliğini geliştirmek ve birim alandan daha fazla verim elde etmek amacıyla gelir getirisi yüksek olan projelerin uygulanarak Kürtün Çayırçukur Köyünde 18 dönüm alanda çilek yetiştiriciliği projesi uygulandığını ifade eden Birşen, “Burada yetiştirilen çileklerde diğer bölgelerde yetiştirilen çileklere göre tat ve aroma bakımından yüksek bir kalite karşımıza çıkıyor. Gümüşhane'nin coğrafyası ve iklimi çilek yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu, Çileğin gelir getirici, kârlı bir ürün olduğu, farklı aroması, şeker oranı yüksek ve raf ömrü uzun olması dolayısıyla ilimiz için ideal bir ürün olduğunu gördük. Düzenli olarak tarlalarda kontrol yaptıklarını ve teknik destek veriyoruz. Amacımız Gümüşhane'de alternatif ürün olarak, çilek yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak” dedi.

Üretim yapan çiftçiler dönümde yılda 3 ton ürün elde ettiklerini ve ürünün kilogramını 5 TL’ye sattıklarını ifade ederken, ülke ekonomisine sağladığı katkı ve çiftçilere önemli gelir kaynağı olması sebebiyle gelir getirisi yüksek olan projelerin yaygınlaştırılmasının planlandığı kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi