Köstere Deresi – Gümüşhane Yolu projesi kapsamında 2013 yılı sonlarında tamamlanarak hizmete açılan, ancak 1,5 yıl sonra meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın tek şeride düşürtüldüğü, ayrıca ilçe sapağının geçişe kapatılarak ulaşımın Zigana Köyü yol ayrımında bulunan kavşaktan verildiği Kürtün Yol ayrımında çalışmalar başladı.

Toplamda 31 kilometre olan yol güzergâhının Kürtün yol ayrımında meydana gelen heyelan sonrası yapılan proje çalışmaları tamamlanarak ihale edildi. Yaklaşık 1,5 yıl heyelan nedeniyle kapanan ve alternatif yollar üretilen Kürtün kavşağının da dâhil edildiği projenin tamamlanması ile birlikte Kürtün yol ayrımı bin 800 metre uzunluğunda ki çift tüp tünelle geçilecek. İhalenin bedeli ise 720 milyon lira oldu.

İhalenin ardından müteahhit firma Cengiz İnşaat tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan kavşak inşaatı çalışmalarında, belirli bölgelere demir hasırlı betonlama işlemleri gerçekleştirilirken, her iki tünel girişinin nereden olacağı da ortaya çıktı.

Heyelan öncesi görüntüleri ile takdir toplayan kavşakta yaşanan sorun sonrası Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ekiplerince geçici çözümler alınmış, kalıcı çözüm çalışmaları da zaman kaybedilmeden başlatılmıştı.

Editör: Haber Merkezi