Milletvekili adaylarını geçtiğimiz günlerde belirleyen ve il merkezlerinde çeşitli toplantılarla isimleri duyuran MHP, Gümüşhane’de 2 milletvekili için mücadelesini sürdürüyor. Son yerel seçimlerde AK Parti’nin adeta hezimete uğradığı şehir, MHP için ayrı önem taşıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilk sıradan aday olarak belirlediği Musa Küçük’e ‘kesin’ gözüyle bakılırken ikinci sıradan aday olarak belirlenen Birol Tuğlu ise seçilebilmek için eğitimci kimliğine ara vererek siyasi kişiliğini ön plana çıkartmış durumda.

Siyasi partiler, milletvekili aday adaylarını belirlemelerinin ardından nihai karar olarak milletvekili adaylarını da belirledi. Cumhur İttifakı’na mensup olan Milliyetçi Hareket Partisi ince eleyip sık dokuyarak ve halkın nabzını tutarak 28. Dönem Milletvekili adaylarını kesinleştiren siyasi partiler arasında yer aldı. Türkiye geneli için toplamda 598 milletvekili adayını duyuran MHP, Gümüşhane için ise en etkili 2 adayı listeledi: Musa Küçük ve Birol Tuğlu.

Bir Aday “Kesin” Diğeri “Muğlak”

Musa Küçük ve Birol Tuğlu, Gümüşhane için çeşitli seçim çalışmalarını başlatırken ilk sıradan aday olan Küçük’ün kazanma şansı yüzde 100 olarak görülüyor. İftar yemeklerine, esnaf ziyaretlerine ve çeşitli toplantılara katılan Küçük, vaatlerini halka aktarıyor. Öte yandan Birol Tuğlu da zaman zaman Küçük’ün yanında yer alıyor.

Musa Küçük Kimdir?

1972 senesinde Gümüşhane’de dünyaya gelen Musa Küçük, Eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. Lise döneminde girdiği Ülkü Ocakları’ndan kopmayan bağı sayesinde ilk resmi görevini 2002 senesinde, MHP İstanbul Kağıthane İlçe Teşkilatı ilçe başkan yardımcısı olarak üstlenmiştir. MHP Merkez Yürütme Kurulu üyeliği de yapan Küçük, bir dönem Gümüşhanespor As Başkanlığı görevini icra etmiştir.

Birol Tuğlu Kimdir?

1970 senesinde Gümüşhane Kelkit’te dünyaya gelen Birol Tuğlu, üniversite eğitimine kadar olan dönemi Gümüşhane’de; üniversite eğitimini ise Trabzon’da tamamlamıştır. Lisans eğitiminin ardından çeşitli okullarda öğretmenlik, sonrasında da müdürlük görevlerini üstlenen Tuğlu, Gümüşhane merkezde yer alan Atatürk Ortaokulu müdürlüğü görevinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunmuştur.

Seçime 38 Gün Kala Açıklandı

Cumhur İttifakı partilerinden MHP, seçime 38 gün kalan milletvekili aday listesini kesin olarak oluşturmuş ve bu haberi de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından duyurmuştu. Yalçın, milletvekili aday listesinin 7 Nisan Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacağını ifade etmişti.

AK Parti, 2019’da Kaybetmişti

Gümüşhane, Cumhur İttifakı için oldukça önemli bir şehir olarak biliniyor. Bunun sebebi ise son yerel seçim olan 2019 seçimlerinde AK Parti’ye mensup olup da Gümüşhane’den aday gösterilen milletvekillerinin, beklenen başarıyı elde edememesi. 2014 senesinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde Gümüşhane’nin en etkili 4 ilçe 5 belde belediyesini kazanan AK Parti, 2019 yerel seçimlerinde Şiran, Kürtün, Köse ve Torul ilçelerini MHP’ye kaptırmış; yalnızca merkez ilçe ile Kelkit’i alabilmişti.

Kayıpların Sorumlusu Adaylar Mı?

2019 seçimleri ve kayıp yaşayan AK Parti hakkında değerlendirmelerde bulunan halka göre 4 ilçenin kaybedilmesinin sorumlusu milletvekili adayları. Halk, AK Parti’den aday olan kişilerin, siyasi partinin seçim politikası dışına çıkarak uygulamalar yaptıklarını; adayların aday oldukları ilçeleri bir kez bile ziyaret etmediklerini dile getiriyorlar. Öte yandan konuyla ilgili AK Parti kanadından herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Editör: Salih Zengin