Köylüler bu gelişmenin ardından Muğla Valiliği aleyhine Muğla İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Dava dilekçesinde, verilen maden ruhsatlarının iptali ve maden (feldspat) ocağı projesine Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından verilen 20 Aralık 2013 tarihli 'ÇED gerekli değildir' kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

'FISTIK ÇAMLARI OLMADAN BU İNSANLAR YAŞAYAMAZ'

Gökgedik köylüleri ile birlikte bu sabah Muğla Adliyesi'ne gelerek dava ile dilekçesini veren avukat Remzi Kazmaz, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Gökgedik'in kesilmek üzere olan ağaçlarının kesimi durduruldu ama henüz daha hukuki anlamda mücadelemiz bitmedi. Gökgedik, cennet gibi bir köy. Milli gelire gerçekten hizmet eden bir köy. Buradaki köylüler, ormandan topladıkları doğal çam fıstıkları ile geçimini sağlamakta ve yaşamlarını bu yolla devam ettirmektedirler. Çam fıstığı toplayarak geçimlerini sağlamakla kalmayıp, ülkenin ekonomisine de katkı sağlayacak ekonomik ve ticari faaliyet yürütmektedirler. Kaldı ki davalılar bu bölgede doğup büyümüş ve bu bölgede ikamet edip, yıllarca fıstık çamı toplayıcılığını kendilerine iş ve meslek edinmişlerdir. Bu nedenle telafisi ve geri dönüşü mümkün olmayan hatalardan vazgeçilmesi için köylülerin yaşam alanlarına müdahale edilmemesi için bu davayı açtık."

Editör: Haber Merkezi