24 Kasım Öğretmenler günü yaklaşırken ne yazayım diye düşünürken işimi kor ateş gibi yakıp kavuran Şehit Necmettin Öğretmeni yazayım diye düşündüm.

Öğretmenler günün kutlu olsun şehidim.

24 Kasım Öğretmenler günü yaklaşıyor 16 Haziran 2017 Saat: 4-5 sıralarında Tunceli Pülümür kara yolunda PKK Terör Örgütü tarafından aracı önce kurşunlanarak ve sonrasında da yakılarak Necmettin Öğretmeni Pülümür çayı vadisinde alçakça şehit eden teröristler şehidimin cesedini nehre attılar.  Üslubumu bozarak vatan hainlerine sesleniyorum… ne istediniz Necmettin öğretmenden.

Şehit Necmettin öğretmen son yolculuğuna uğurlandıktan sonra 6 ay geçti. Ama 6 aylık sürede Şehit Necmettin Öğretmenin Mezarlığı hale yapılmadı. Bu mu bizim şehidimize saygımız, bu mu bizim şehidimize ahde vefamız.

Ben bilirim Siverek’in çiftiçibaşı köyünde görev yapmanın zorluğunu, ben bilirim tehditlerin hakaretin altında görev yapmanın zorluklarını. Bunları neden yazdım soracak olursanız şöyleyim.  

Necmettin Öğretmen kaçırıldıktan sonra Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyüne gittim Necmettin Öğretmenin kaçırılmasıyla ilgili araştırma yapmak için daha köye gitmeden telefonlarım çalmaya başladı bir tek gazeteci sen misin? Senin başka işin  yok mu, buradan cesedin çıkar ama yine de araştırmamı yaptım  elde ettiğim bilgileri de yetkili birimlerle paylaştım. Onun için ben bilirim Siverek’te görev yapmanın zorluğunu.

Şehidim senden sonra Çifçibaşı köyüne gittim. Senin Türkçe bile Bilmeyen o cıvıl cıvıl öğrencilerinle sohbet ettim. O Türkçe bilmeyen öğrencilere öğrettiğin vatan millet sevgisini öğrencilerin bana anlatırken ağladılar beni de ağlattılar. Eyyy şehidim az kalsın unutuyordum öğretmenliğinin yanı sıra vatan millet ve bayrak için yaptığın kahramanlık öykülerini de öğretmen arkadaşların anlattılar. Şehidim Karakeçi köyünde öğretmenlik yapan meslektaşın Elif Öğretmen’de kahramanlıklarını anlattı ama dinlerken gözyaşlarımı tutamadım. Ben şehitler ölmez fikrinde olduğum için sana diyorum şehidim 24 Kasım Öğretmenler günün kutlu olsun şehidim.

- - - -