Gümüşhanespor Başkanı Kaya Büyükbayraktar, Fethiyespor galibiyetinin ardından maça ve şampiyonluk hedeflerine ilişkin değerlendirilmelerde bulundu. Başkan Kaya aynı zamanda taraftarlara da çok özel mesajlar yolladı.

İşte son üç maçta 9 puan toplayan Gümüşhanespor’un Sayın Başkanı Büyükbayraktar’ın muhabirlerimize yaptığı o samimi açıklamalar;

‘Hakemler böyle yaparsa işimiz çok zor’

Fethiyespor maçı sıcaklık derecesi ve nem oranı yüksek bir havada oynandı. Maça rakibimiz çok iyi hazırlanmış ve konsantre olmuştu. Dün ki maçta Fethiyespor’un gol bulma yollarında biraz beceriksizliği oldu, yoksa çok iyi mücadele ettiler. Fethiyespor ilk yarıda ve ikinci yarının başında bulduğumuz goller ile oyundan düştü. Futbolcumuz Taner oyundan atılana kadar oyun hakimiyeti bizdeydi. Taner oyundan atıldıktan sonra 10 kişi kaldığımız için çok iyi baskı oluşturdular. Ama neticede 90 dakika sonunda üç puanı kazanan taraf biz olduk. Şu anda tabi 34 maçtan 3 maç oynadık ve puanımız var ama her şey bitmiş değil. 31 maç daha oynayacağız ve bunların hepsi final havasında geçecektir. Bütün takımlar bize karşı üst düzey motivasyon ile hazırlanıyor ve sahaya öyle çıkıyorlar. Maçın hakemine ise ayrı bir parantez açmak istiyorum. Hakemler eğer böyle şey yaparsa işimiz çok zor. Hakem bazı pozisyonlarda Fethiyespor taraftarının etkisi altında kaldı bocaladı. Taner’in oyundan atılmasında da taraftarın baskısı altında kaldı ve oyuncuyu ikinci sarıdan dışarı attı. Görünen o ki işimiz kolay değil.

‘Bize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz’

Son üç sezondur kulüp başkanlığı yapıyorum. Kulübü çok iyi tanıyorum sadece 3 sezon için söylemiyorum. Uzun yıllardır bu işin içerisinde olan birisi olarak söylüyorum. Şampiyonlukta iki tür anlayış vardır. Bunlardan biri yönetimsel anlayış bir diğeri de teknik heyetin oyuncuların ortaya koyacağı performans. Bunları yerine getiremediğiniz süre içerisinde hedefe gitme şansınız yok. Şu anda otobüsteyim. Kafile ile birlikteyim, takımdan ayrılmıyorum. Deplasmanlara birlikte gidiyoruz. Kısacası bir özveriyle beraber çalışıyorum ama cenabı Allah ne gösterir sezon sonu ona şimdiden bir şey diyemiyorum. Şansızlıklar, sakatlıklar olabilir en iyi adamını kaybedebilirsin. Bu şansızlıklar bizim takım içinde geçerli rakiplerimiz içinde geçerli. Bize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz çalışacağız rabbimde çalışana veriyor.

‘Taraftarımız onikinci güç değil birinci güç’

Taraftarda takıma karşı büyük bir alaka var. Fethiyespor maçına kendi özel aracıyla, çevre illerden gelenler, telefonla arayıp soranlar oldu. Kısacası taraftar şampiyonluğa ve takımına inanmış. Taraftarlar bizim olmazsa olmazımız. Ben taraftarı 12. güç olarak nitelendirmiyorum taraftar her zaman diyorum birinci güçtür. Bir ürünün alıcısı yoksa hiçbir anlam ifade etmez. Arz talep meselesi. ‘Bugün büyük takımlar niye büyük takım?’ Arkasında kitleler, milyonlar var onun için. Taraftar bizden iyisini yapıyor. Şehrimizin insanı takımı sahiplendi. Ben Fethiyespor maçında aldığımız üç puanı onlara hediye ediyorum. Onlar bizim birinci gücümüz. Onun için herkes 12. güç olarak nitelendiriyor ama ben birinci güç olarak görüyorum ve onlara hediye ediyorum.

Röportaj: Ali Osman Korkmaz – Burak Durdu

Kaynak: anindahaberler.com.tr

Editör: Haber Merkezi