Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın şahsında tüm ABD halkının yeni yılını tebrik etti. Görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmeler de değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de terörle mücadele bağlamında ABD yönetimi tarafından atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu karar çerçevesinde Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.
İki lider, Suriye'deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldı. Görüşmede, iki ülke arasında henüz arzulanan düzeyde olmayan ticaret hacminin artırılması gerektiği konusunda da görüş birliğine varıldı.
"ÇEKİLMEYİ VE DEAŞ'I GÖRÜŞTÜK"
Trump sosyal medya hesabından yayınladığı tweette Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini şöyle özetledi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la uzun ve verimli bir görüşme gerçekleştirdim. DEAŞ'ı, Suriye'deki varlığımızı ve ABD askerlerinin bölgeden yavaş ve yüksek koordineli bir şekilde çekilmesini görüştük. 

Editör: Haber Merkezi