Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı. İYİ Parti'den istifa eden Tamer Akkal AK Parti'ye geçti. Akkal'a rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İş Bankası Allah'ın izniyle Hazine'nin malı olacaktır. Bu parlamento, bu tarihi kararı da Allah'ın izniyle alacaktır" dedi. "Üreticiden tüketiciye kadar, arada bu komisyoncular var ya, vurgunu bunlar vuruyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyde bu fiyatlara gerekirse ayar çekme kararını aldık, adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;
Türkiye'nin her alanda olduğu gibi yasama faaliyetlerinde de gecikmeye tahammülü yoktur. AK Parti'de parti içi yarış bir demokrasi yarışıdır. AK Parti seçimden seçime millee giden değil, her gün milletle birlikte olan bir partidir. Bizim için asıl olan milletimizin gönlünü kazanmaktır. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet ilkesinde buluşan herkesle yol yürümeye varız. Ülkemiz tarihinin en kritik dönemlerinden birini yaşamaktadır. Türkiye'nin sınırları içinde büyüttükleri terör örgütü ile diz çöktürmeye çalışanlara meydanın boş olmadığını gösterdik. 16 yılda ülkemize sınıf atlattık. Şimdi hedefimiz Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasına taşımak. İnşallah bu yılın sonunda satın alma paritesine göre ülkemizi 12. sıraya yükseltmiş olacağız
"HER FIRSATTA DİLE GETİRECEĞİZ"
AK Parti olarak 31 Mart ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladık., sahaya indik. Kampanyamızın ana fikrini milletimizin gönlüne girmek oluşturuyor. AK Parti'nin geleceği ile milletimizin geleceğini farklı göremeyeceğiz. Türkiye büyürse, gelişirse bizim de daha büyük hayaller kurmaya cesaret bulacağımızı tüm kalplere nakşedeceğiz. Türkiye'yi ve şehirlerimizi nereden alıp nereye getirdiğimizi her fırsatta dile getireceğiz. Bizim dünyamızda kibrin, büyüklenmenin, efelenmenin, arıszlığın, hırsızlığın, israfın, hukuksuzluuğun yeri olmadığını bizzat kendi yaşantımızla milletimize göstereceğiz. Şehir planları uzun vadeli, hakkaniyetle uygun hazırlanacak. Alt yapı ve ulaşım sorunları tüm şehirlerimizde kökten çözülecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları bölgelerin özelliklerine ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre yapılacak. İzmir'de Karabağlar için burası çok güzel dşyebilir miyiz? Kentsel dönüşüme ihtiyaç yok mu? Oradaki vatandaşlarımın insanca modern şehirde yaşama hakkı yok mu?
YATAY ŞEHİRLEŞME
Sosyal belediyeciliğe önem verilerek insana dokunan hizmetler yaygınlaştırılacak. Akıllı şehirler uygulamasıyla tüm insanlarımızın hizmetine sunulacak. TOKİ başta olmak üzere yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak. 50-60 katlı binalarda yaşayanların birbirlerinden haberi var mı? Komşuluk huku var mı? İnanın yan dairedeki ölüyor haberleri yok. Peki bizim tarihimiz böyle mi? Halkla birlikte yönetim ilkesiyle şehirle ilgili tüm kararla orada yaşayanlarla birlikte alınacak. Belediyelerin kaynakları hem doğru hem açık şekilde kullanılacak. Değer üreten şehirler geliştirilecek. Tasarruf ve şeffaflık hassasiyeti ile belediye kaynakları doğru ve açık kullanılacak.
"HALKIMIZA 94 RUHUNU ANLATACAĞIZ"
Seçime kalan 55 günde tüm teşkilatlarımız ile birlikte sokakta halkımıza 94 ruhunu anlatacağız. Halkımıza eserlerimizle konuşacağız. Hayal değil gerçekleri anlatacağız. Belediyecilikle deyince akla AK Parti'nin geleceğini halka anlatacağız. Türkiye ekonomide bir büyük saldırı dalgasına maruz kalmıştır. Ekonomideki kayıplarımız terör gibi can kaybı değil para kaybıdır. Fiyatı dövize bağlı olduğu için faturayı yükselten doğalgaz ve elektrikte yüzde 10 indirim yaptık. Her evin olmazsa olmaz ihtiyacı bunlar. Muhataplarımızı bunu konuşmuyor. Çarşıdaki domatesi, biberi konuşuyor. 
"TARİHİ BİR REKOR"
İşçi, memur ve emekli maaşlarındaki artışları gelişmeleri yaptık. Enflasyonla mücadele kampanyası ile milletimizin alım gücünü yükseltmeye çalıştık. Gerek vergi indirimiyle gerek gönüllü katılımla milletimizin alım gücünü yükselttik. İhracatta 168 milyar dolara geldik. Tarihi bir rekor. TOBB'da tüm temsilcilerle bir araya geldik. Tüm illerden taahütler aldık. İş imkanı sözünü kendilerinden aldık.
Kandil'deki terör örgütü ile iş tutanlarala, CHP, Saadet ve İYİ Parti iş tutuyor. Bunlar kıyamet alameti. Milli gelirimiz kağıt üzerinde bir parça düşüş göstrebilir ama ülkelerin milli gelirini satın alma paritesine göre alan kategorilerde Türkiye 13'üncülükten 12'ciliğe yükselecek. İYİ Parti'den istifa eden Tamer Akkal AK Parti'ye geçti. Akkal'a rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.
"TÜRKİYE IMF DEFTERİNİ KAPATMIŞTIR"
CHP ve onun uyduları haline dönüşmüş partiler aynı milli duruşu sergileyemedi. CHP Türkiye IMF'ye gidecek diyecek kadar alçak bir fırsatçılık peşindedir. Türkiye IMF defterini kapatmıştır ve bir daha açmayacaktır. IMF'ye olan vorcu kucağımızda bulduk. Türkiye 2013 mayısayında IMF defterini kapattı. CHP iktidara gelse ilk yapacağı iş Türkiye'yi IMF'ye teslim etmektir
İŞ BANKASI AÇIKLAMASI
İş Bankası masada. Bunu unutmayın... Gazi Mustafa Kemal İş Bankası'nı CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardı. Ve bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır. CHP'nin İş Bankası'ndaki yüzde 28 hissesi Hazine'ye devredilecektir. Parlamento bu tarihi kararı alacaktır. Buna ben inanıyorum. Bunlar bölmek, parçalamak, yutmak anlayışının bu ülkedeki temsilcileridir. Cumhur İttifakını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu ittifak pazara kadar değil meazara kadar olmalı. İYİ Partililer 12 Eylül'ün zalim başsavcısına yapılan güzellemeleri mutlaka görüyorlardır. Partilerden umudunu kesen herkesin gönlünü kazanacağımıza inanıyorum. Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak. Kabine toplantısında konuştuk. Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar yapıyor. Direkt tüketici haline gelip buradan da halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız.
"FİYATLARA AYAR ÇEKME KARARI ALDIK"
Vatandaş, bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor, biraz bağırdınız ama biraz daha bağırın diyor. Gerekirse fiyatlara ayar çekme kararını aldık. Belediyelerimiz vasıtasıyla bu adımları atarız, atacağız. Belediyelerde ekmek uygulamasına benzer çalışmayı sebze-meyvede de yapabiliriz. Vatandaşımıza ucuz, sağlıklı ürün vermeye mecburuz. Gıdayı üreticiden tüketiciye aracı olmadan ulaştırma gayreti içinde olacağız. Dünyada ve bölgemizde tarihi bir dönüşümün işaretleri ile yüzleşiyoruz Bu kritik yer Suriye'dir. Suriye meselesi hayatidir. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğüne halkın kendi geleceğini belilrleme hakkına saygılıdır. Suriye'de yeni anayasa ve serbest seçimler sürecini samimiyetle destekliyoruz.
ABD VE AB'YE VENEZUELA TEPKİSİ
Şu anda Venezuela'da olanlar... Venezuela senin eyaletin mi? Seçimle iş başına gelmiş nasıl oluyor da 'burayı terk et' diyorsun. İşte Avrupa Birliği... Avrupa Birliği'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Bir yandan demokrasi diyeceksiniz sonra da cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz.
FIRAT'IN DOĞUSU VE MÜNBİÇ MESELESİ
Güvenliğimizi sağlamın tek yolu terörün kaynağını kurutmak, varlığını yok etmektir. Fırat'ın doğusu ve Münbiç en önemli konularımız. Amerika'nın bize verdiği sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça, rejimin bu bölgeye yönelik hevesleri de kabarıyor. Türkiye'nin güvenli bölge modeli dışında hiçbir teklifi kabul etmiyoruz. Askeri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler bir kaç hafta içinde buıradan çıkarılmazsa bizim beklememiz sona erer. Bundan böyle 55 gün içerisinde durmak yok yola devam. 

Editör: Haber Merkezi