2014 Cumhur Başkanını Halk Seçsin yapılan referandumunda Gümüşhane 3. Nüfusuna göre 3. İl olmuştu.  Nisan ayında yapılacak olan Anayasa Referandumunda Gümüşhane 1.il olma yönünde çalışıyor. 2014 Referandumunda Gümüşhane 52.535 oyla  %75,06 3.il olmayı başarmıştı.  Haziran Ayında yapılacak olan Anayasa değişikliği Referandumunda Gümüşhane’nin 1. İl olması gerekiyor.

Gümüşhane 1. İl Olabilir mi? Olması gerekiyor. Nasıl olacak Sorulursa 2014 Referandumunda CHP ve MHP birlikte hareket etmişti. İki muhalefete göre yapılan 2014 referandumunda Gümüşhane %75,06.3 olduğuna göre CHP ve MHP adayı  %23.81 olmuştur. Yapılan matematiksel hesaplamaya göre Nisan ayında yapılacak olan Referandumunda Gümüşhane’de %3 CHP ye giderse kalan %20.81 ortalaması MHP’nin olduğunu düşünülürse %96 ediyor bunun da %4’nün MHP’deki küskünlerin olacağını sayarsak ortalama Gümüşhane geneli  %91 olması bekleniliyor matematiksel hesaba göre Gümüşhane Nisan ayında yapılacak olan Referandumunda  %91 oy alırsa zaten 1. İl olmayı başarır.

Referanduma Doğru Gümüşhane’de Ak Parti İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları Başkanlığı ve Gençlik Kolları Başkanlığı seçim çalışmalarına ara vermeden çalışmaktadır.  Bunun yanı Sıra Gümüşhane Milletvekilleri ve Gümüşhane Belediye Başkanlığı da seçim çalışmalarına destek vermektedir.

- - - - -