“İYİ Partinin belediyecilik anlayışında farkında olduğu en önemli noktalardan biri “Memur belediye başkanı dönemi geride kaldı.” Sosyal belediyecilik, vizyoner belediyecilik, proje belediyeciliği dönemi başlamıştır. Halkımız risk alan, istihdam oluşturan, toplumun ve yatırımcının önünü açan bir belediye başkanı istiyor. Halka iç içe olan, onların sorunlarını sadece dinleyen değil dinlediği sorunlara çözüm üreten bir belediye başkanı istiyor. Bu noktada da en doğru adaylar İYİ Partinin adayları.” şeklinde açıklayan Yaşar: “Felsefesiz, ruhsuz, büyümek için büyüyen şehirde huzur arayan yığınlar asla huzur bulamayacaktır. Bir şehirde huzur, emniyet, estetik yok ise orada insanlar mutsuzdur. Kurulan şehirlerin ruhu olmalıdır. Bu bağlamda, yaşayan, canlı şehirler oluşturulmalıdır.” dedi.

Yaşar konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Öncelikle şunu belirtmek zorundayım; İYİ belediyeciliğin ve belediye başkanlarının en büyük farklarından biri şu olacaktır; İYİ Partinin belediyecilik düzeni, adalet, dürüstlük, problemlere çözüm üreten bir anlayış içinde olacaktır. Bu noktada vatandaşımıza şu sözü rahatlıkla verebilirim; “Seçilen başkanlarımız koltuğa oturmak için seçilmiyorlar.” Yerel yönetimlerde esas olan halka hizmettir. Yerel Yönetimler Kanununa göre, belediyeler yetki ve imkân sahibi kurumlardır. Bu kurumlara seçilen belediye başkanları, ayrım gözetmeksizin bu imkânları, vatandaşı için objektif şekilde kullanmalıdırlar.”

Ben seçtim ama birlikte yöneteceğiz!

“Hiçbirimiz, yerel demokrasiyi artık beş senede bir belediye başkanını seçen bir sorumluluktan ibaret görmüyoruz.” Diyen Yaşar sözlerine şöyle devam etti: “Aksine “Ben seçtim ama birlikte yöneteceğiz” edasıyla hareket edilmelidir. Haklı olarak; kadını, genci, yaşlısı yani yurttaşın her kesimi özellikle yerel yönetimde kararlara katılmak istemektedir. “Büyüklerimiz bilir” diyen anlayışın yerini “benim de söyleyecek sözüm var” diyen bir anlayış almıştır. Şeffaf, paylaşımcı, danışan, paylaşan, kararları birlikte alıp halka onaylatan belediyecilik anlayışı daha çok takdir toplamaktadır. Ve bu anlayış İYİ Partide vardır. İYİ belediyeciliğin standartlarını bu ifade ettiğimiz kriterler ve bu kriterlere sadakat oluşturmaktadır.”

Editör: Haber Merkezi