Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan, Gümüşhane’de Cumhur İttifakı’nın iki adayı olduğunu belirterek, ittifaka kesinlikle uyulması uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı konusunda Samsun’da yine açıklama yapıyor. Açıklamasında Cumhurbaşkanımız, ‘Cumhur İttifakı'nın ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın istirahata alırız’ diyor. Lakin Gümüşhane ‘de Cumhur İttifakı söylemlerinin çok farklı olduğunu görüyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘hem AK Partinin adayı bizim hem de MHP’nin adayı bizim’ diyor. Anlayana daha ne söylesin?”

Varan, Gümüşhane’ye geldiği günden itibaren Cumhur İttifakı’nın ruhuna aykırı hareket etmemeye özen gösterdiğini anımsatarak, “Bu konuda tavrımız net. İttifakta bir, aday olarak çiftiz. Birimiz AK Parti’nin diğeri Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı. Seçmen kimi uygun görüyorsa oyunu ona göre kullansın” dedi.

Varan, gazetemize yaptığı açıklamada, .AK Parti’nin, Atatürk Kültür Merkezîde yaptığı ”Birlik Toplantısında” AK Parti Milletvekillerinin de aynı yönde tavır belirlediklerini ifade ederek, “Lakin bir hafta sonra Kültür Merkezinde farklı bir açıklama ile Cumhur İttifakının ruhuna karşı söylemde bulundular. Gümüşhane’de AK Parti’nin adayı hala kafa karıştırmaya devam ediyor. Teşkilat ise bu konuda bir açıklama yapmıyor. Acaba teşkilat da adayları gibi mi düşünüyor. Bu konuda kamuoyunu aydınlatmalıdırlar” çağrısında bulundu.

“Anlayana Daha Ne Söylesin?”

Aday olduğu ve Gümüşhane’ye geldiğin ilk günden itibaren Cumhur İttifakının ruhun aykırı hareket etmeyeceklerini, buna karşı aykırı hareket edenleri de genel merkezlere ileteceklerini kaydeden Varan, şunları söyledi: “Biz hala Cumhur İttifakı konusunda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanımız Dr Devlet Bahçeli’nin yaptığı ittifaka bağlı olarak yolumuzda yürüyoruz. Bu ruha aykırı hareket etmeyeceğiz. Bu nedenle şehrimizden aday olan bütün siyasi partilerin adaylarına başarılar diliyorum” dedi

%İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş dağıtmasına izin verilmeyecektir.

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Samsun’da düzenlenen, Gümüşhane, Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Kastamonu, Ordu, Rize, Samsun, Sinop ve Trabzon illerini kapsayan “Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı”na katıldı.

Bölge İllerinin Valileri, İl Jandarma Alay Komutanları ve İl Emniyet Müdürlerinin katıldığı toplantıya Vali Taşbilek’in yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Albay Abdulkadir Seri ve İl Emniyet Müdür Vekili Bülent Pehlivan katıldılar.

İçişleri Bakan Süleyman Soylu, kentteki otelde düzenlenen "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, 31 Mart'taki yerel seçimlerin huzur ve güvenliği için alınacak önlemlerin konuşulacağı toplantının üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Samsun'da Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Kastamonu, Rize, Sinop ve Trabzon'dan, Karadeniz Bölgesi'ndeki 11 ilin vali, emniyet müdürü ve jandarma komutanlarıyla bir araya geldiklerini belirten Sayın Bakanımız, "Bu vesileyle hem toplantımızın hem de yaklaşan yerel seçimlerin ülkemiz, milletimiz ve bugün merhamete, vicdana ihtiyaç duyan insanlık için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

“Seçime Katılım ve İlgi Yüksek”

Bakan Soylu, Türkiye'de seçimlerin anlamı, etkisi, toplumun seçime ilgisi ve katılımının dünyadaki diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin gücü ve bölgesindeki etkisi arttıkça küresel sistemle etkileşimi, bölgesel etkisi ve öneminin de arttığına işaret eden Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çünkü ülke olarak terör, göç ve uyuşturucu gibi önemli küresel sorunlarla doğrudan temas halindeyiz. Aynı zamanda gelişmiş Batı dünyası ile nispeten az gelişmiş ama önemli enerji ve insan kaynağı potansiyeline sahip Orta Doğu arasında da coğrafi ve siyasi olarak kritik bir yerdeyiz. Dolayısıyla attığımız her adımın, bizde yaşanan her gelişmenin küresel sistemde muhakkak bir karşılığı vardır. Garip bir şekilde, darbelerle ve darbe anayasalarıyla dolu bir siyasi geçmişimiz olmasına rağmen seçim kültürümüz oldukça yüksektir."

“Demokrasinin Vanasını Açtık”

Özellikle son 5-6 yılda yaşanan zorlu süreçleri Türkiye'nin seçim enstrümanını doğru ve etkin kullanarak aştığını, önemli bir yönetim değişimini de bu sayede gerçekleştirebildiğini anlatan Soylu, "Teşbihte hata olmaz, dış baskıyla karşılaştıkça demokrasinin vanasını açtık ve sistemi rahatlattık." dedi.

“Bize Göre Gurur ve Övünç Vesilesi”

Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu, bana göre bizim için gurur ve övünç vesilesidir. Bu girizgahı yapmamın sebebi, önümüzdeki yerel seçimin basit bir belediye başkanlığı seçimi olmadığını vurgulayabilmek ve üstüne tekrar basarak size ifade edebilmek içindir. Herhangi bir Avrupa ülkesindeki bir belediye başkanlığı seçimi küresel sistemde kimsenin çok da umurunda değildir ancak Türkiye'deki her seçimde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimleri de sistem açısından önemlidir ve bu süreçte belli güç merkezlerinin pozisyon almak istemesi söz konusudur.

Terör örgütü burada pozisyon almak isteyecektir. Türkiye'nin istikrarından rahatsızlık duyanlar burada pozisyon almak isteyecektir. Küresel dengeleri maalesef başka yerler lehine sabit tutmak isteyenler elbette ki bu süreçte pozisyon almak isteyeceklerdir."Soylu, bazı sosyal gelişmelerin de 31 Mart yerel seçimlerinin güvenlik risklerini artırabileceğine işaret etti.

Editör: Haber Merkezi