Gümüşhane’nin Şiran İlçe Devlet Hastanesine laboratuvar teknikeri E.P.D adlı tekniker Eşinin Şiran’da Polis olduğundan Şiran Devlet Hastanesine atanan laboratuvar teknikeri dağdan geldi bağdakini kovdu Şiran Sahip çıkmadı.

Olay Şiran Devlet Hastanesinde yaşandı. Eşinin Şiran’da polis Memuru olan E. P.D adlı laboratuvar teknikeri eş durumundan dolayı Şiran Devlet Hastanesine atanan laboratuvar teknikeri aynı hastanede görev yapan Mutemet Samet Aygün aynı zamanda Sağlık Sen iş sendikasının gayri resmi olarak Sağlık sen iş sendikasına üye toplayan Aygün, Laboratuvar teknikeri E.P.D adlı kişiye “senide sağlık sende görmekten mutluluk duyarız” demesinin ardından tekniker Senden hoşlanıyorum algısını yaparak Özürlü kadrosundan hastanede mutemet olan Samet Aygün’e iftira atarak Aygün’den şikayetçi olmasının ardından polisler özürlü memuru gözaltına alınan Samet Aygün bir gece nezarette kalarak sabahtan Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen Aygün Savcılık soruşturmasının ardından tutuksuz olarak serbest bırakıldı.  

Olayın ardından Haber Merkezimizin istihbarat Servisinin Şiran Devlet Hastanesinde ve ilçede yaptığı araştırma sonunda hiç kimse Samet Aygün böyle bir şey yapmaz açıklamalarını yaparken ilçenin siyasi önderleri sorumsuzca davranması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Olayın Ardından Şiran Devlet Hastanesi  idaresi Samet Aygün’ü  süresiz görevlendirme yazısı ile Kelkit Devlet Hastanesine gönderildi.

Usulsüz Görevlendirme

Şiran Devlet Hastanesi yaşanan olayın ardından özürlü memur Samet Aygün’ün Süresiz görevlendirme yazısıyla ilgili hukukçular Özürlü Memur kendi isteği veya ailesinin isteği olmadan görevlendirme yapılması ilgili yönetmenliğe aykırı olduğunu vurguladı.

Şiran Sahip Çıkmadı

Yaşanan olayın ardından Hastane personeli ve vatandaşlar mağdur Samet Aygün’e sahip çıktı ama ilçenin Siyasi önderleri Başta Belediye Başkanı Ak Parti ilçe Başkanı olaya sahip çıkmadı.

Yaşanan olayın ardından Haber Merkezimiz Özürlü Memur Samet Aygün haber merkezimize yaptığı açıklamasında şöyle konuştu. “ Ben Şiran Devlet Hastanesinde Mutemet olarak çalışıyorum. Sağlık Sen il Temsilcileri ile Hastanemizin idarecileri ilçemizde yaptığımız toplantıda Resmi olarak sendika temsilciliğini tebliğ ettiler ancak hastanede maaş mutemetti olarak görev yaptığımdan işimin yoğun olduğundan Resmi olarak değil de gayri resmi olarak yapalım üye yapayım şeklinde idarecilerimizle anlaşarak çıktık.

Bende buna istinaden hastanemizde Laboratuvar teknikeri olarak görev E.P.D hanendiyse de sendikamıza üye olmasını istedim.  Ama o bize iftira attı.

E.P.D’zin eşi polis olması nedeniyle ilçede algı operasyonu yaparak bu işi yaptığımı ilçe halkına inandırmaya çalışıyor. Olay yargıya intikal etti. Yargı sonunda benim suçsuz olduğum eninde sonunda ortaya çıkacak açıkladı.

Ben Savcılıktan Serbest bırakılınca evime yakın bir noktada polis memurları emniyette evrak imzalaman gerekiyor  diyerek beni tekrar emniyete çağırdılar. Ancak bana hiçbir evrak imzalatmadılar. Direk ilçe Emniyet Müdürünün odasına çıkarak emniyet müdürünün tehditlerini dinledim.

Mağdur olan benim sürgüne ben gittim. Daha yargı kararını vermeden  beni idarecilerim  Kelkit devlet hastanesine süresiz görevlendirme yazısı ile yolladılar. Ben Özürlüyüm  ilgili yönetmenlik gereği özürlü bir devlet memuru ailesinin izni olmadan  görevlendirme yapma ilgili yönetmenliğe aykırıdır. Yetkililerden  tekrar çalıştığım kura geri dönmem mahkeme sonunda ben bu  suçu işlediğim kanaat verilirse  o zaman gerekli cezaya razım “ dedi.

Editör: Haber Merkezi