Ziraat Odası Başkanı Turan Erdem, yaptığı açıklamada, yörede yaşayan insanlara sosyal ekonomik yönde katkı sağlamak için taş toplama makinesi hizmet verdiklerini söyledi.

Bu makineyle tarlaların taşlardan arındırılacağını belirten Erdem, şunları kaydetti: “ 1967 yılında kurulan ziraat odamın o günden bu güne aktif olarak ziraat alanında hizmet vermektedir.

1993 yılından bu yana ise odamız tarım aletleri olan ilaçlama motorları, mısır biçme makinesi, tarlalarını süremeyen çiftçilerimiz için traktörümüz, ekim makinesi olan nibzer, buğday, arpa, fiğ, yonca, korunga, kuru fasulye, nohut gibi ürünleri ekmektedir. Traktörümüz vatandaşın hizmetinde balyasını yapmaktadır.

En önemli ise kadın haklarını düşünerek 2006 yılında 3.t taş toplama makinesini ilçemize getirerek 2006-2017 yılları arasından yaklaşık 500 dönüm arazide taş toplama faaliyeti gösterdi. İlçe kaymakamı Murat Özdemir odamızı ziyaret ederek, taş toplama makinesi hakkında bilgi aldı ve sahada taş nasıl toplanır uygulamalı şekilde gördü.” dedi.

Editör: Haber Merkezi