Konuşmasında öne çıkan detaylar şöyle;

''Her sabah gündem değişir. Her gün insanlar gazeteleri ürkerek ellerine alırlar. Bir endişe bir yılgınlık bir karabulut gibi toplumun üstüne konmak isteniyor. Bu sabah da Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'ne polis operasyon yapmış. Gözaltına alacaksanız yazı yazacaksınız hepsi gelir. Kanunu var sabahın köründe baskın düzenliyorsunuz. Bir bildiri yayımlamışlar. Bildiriyi okuyorum; 'Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur. Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir. Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.' Vay sen misin bunu diyen sabaha karşı basın tutuklayın hemen gözaltına alın. Bu tür davranışlar, sizin yaptığınız ve toplumun tümünün desteklediği Afrin operasyonuna gölge düşürür. Çünkü şu algıyı beslemiş olursunuz; 'Bir yerde bir hata yapıyoruz, bu hatayı kimse bilmesin, görmesin.' Ortada bir hata falan yok. Neden yapıyorsunuz bunu? İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilirler. Bütün dünyanın ilgisini farklı bir noktaya çektik. Doktorların üzerine gidiyorlar.

''MEHMETÇİK KANIYLA OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR AHLAKSIZLIK''

Afrin'e yapılan operasyona desteğimiz tamdır ama bunun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile paralel adlandırılması bizde büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Şehit olan askerimiz efendim bunu neredeyse ÖSO'ya bağlayacağız. Ya bizim şehitlerimiz? Neredeyse onlar ikinci sınıf. Ordunun haysiyetini ve onurunu korumak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en temel görevidir. Mehmetçik kanıyla oy devşirmeye çalışmak da büyük bir ahlaksızlıktır.

''ALDATMAYAN BİR ALLAH'IN KULU KALMADI''

MİT TIR'larıyla silah göndermeye devam ettiler. Biz uyardık ama onlar hep CHP'yi suçladılar. Dış politikada hamlenin 3 adım ötesini görmezseniz devleti sağlıklı yönetemezsiniz. Herkes sizi aldattı Obama aldattı PKK IŞİD aldatmayan bir Allah'ın kulu kalmadı.

''BİR DE BENİ DİNLE KARDEŞİM''

Bir de beni dinle kardeşim vallahi de billahi de ben seni aldatmıyorum. CHP Şam'a gidecek yüz bulamayacak diyor inşallah en kısa sürede gideceğiz.

''PYD'Yİ MEŞRULAŞTIRAN KİM?''

Ortadoğu bataklığını Türkiye'nin mekanı haline getirdiler terör örgütlerine her türlü desteği verdiler. Şimdi PYD'yi düşman ilan ediyorlar peki PYD'yi meşrulaştıran kim?

''CHP İKTİDARDA OLSAYDI GEREKİRSE 10 BİN ŞEHİT VERİRDİK''

Erdoğan'ın kölesi konumunda olanlar kalem oynatamazlar. Bana yaptığın eleştiriyi niye yapmıyorsun? O Suriyeli kardeşlerim bile demiyor. Biz bölge halkını kucaklıyoruz. Türkiye'nin bölge üzerinden ayrı bir gücü var ortak tarihi var kültürü var. Türkiye sözü dinlenen bir devlet olabilir. Öyle bir noktaya geldi ki Türkiye kendi topraklarından kaçmak zorunda kaldılar. Malı terör örgütüne vererek kaçmak zorunda kaldılar. Süleyman Şah Türbesi'nden söz ediyorum. Ortalıkta kahraman diye geziyor. Ben olsaydım CHP iktidarda olsaydı gerekirse 10 bin şehit verirdik bayrağımız orada dalgalanırdı. Bizim sözümüzü dinleselerdi Türkiye bölgesinin en güçlü saygın ülkesi olacaktı.

''SANIYORLAR Kİ GERİ ADIM ATACAĞIZ''

Türkiye'nin tarihini bilmiyorlar. Verilen mücadelelerin nasıl olduğunu bilmiyorlar. Bütün bunlar olurken yine AK Parti ve kalemşörleri CHP'yi suçluyorlar. Sanıyorlar ki geri adım atacağız. Kiminle gelirseniz gelin bir milim geri adım atmayacağız. Kendi toprağından kaçan adamdan hesabını soracağız. Kahraman diye geziyor ne kahramanlığı?

''O KARARI VEREN HAKİMLERE DE ZEHİR ZIKKIM OLSUN''

Halk işsiz vatandaş işsiz geçim derdi var. Ahlaki değerleride yozlaşma var. Bütün bunları bunlar seyrediyorlar. Biz vicdan azabı çekiyoruz. Ama suçlanan biziz. Yandaşların çifte garantileri var. Gidersin bankadan borç alırsın Hazine diyor ki borç aldın ben senin garantini vereceğim diyor. Köprü yapmışlar yol yapmışlar o kadar araç geçmedi şimdi üst geçit için 123 milyon parayı verecekler onlara. Haram olsun yetmez zehir zıkkım olsun diyeceğiz. Rüşvet alana parasını iade ettiler bir de faizini iade ettiler. Verenlere de haram olsun o kararı veren hakimlere de zehir zıkkım olsun. Benim paramla gidecekler rüşvete faiz ödeyecekler.

''EMEKLİ KARDEŞİM DEVAM ET YARIN O MAAŞI DA ELİNDEN ALACAKLAR''

Altınıza uçaklar helikopterler saraylar verdik nedir bu milletin çektiği düşün bu milletin yakasından artık. Bir vatandaşımız 25 yıl asgari ücret üzerinden primini ödedi 718 lira 69 kuruş aylık alacak. 718 lirayla hangi emekli geçiniyor? Emekliler kendi haklarını savunmadıkları için onlar merak etme kardeşim diyor ben hiç maaş vermesem de bana oylarını verirler diyor. Emekli kardeşim madem öyle oy vermeye devam et yarın o maaşı da elinden alacaklar.''

Editör: Haber Merkezi