MHP’den  İhraç Edilen bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, ve MHP’den ihraç edilen  eski içişleri Bakanı Meral Akşener’in  12 Nisan’da Isparta Cumhuriyet Demokrasi  Meydanında yapılması planlanan ‘milli iradeye  saygı’ açık hava toplantısı için 23 Mart  tarihinde  Merkez ilçe Seçim Kurulu’na  başvuru yapan Isparta Bağımsız Milletvekili  Nuri Oktan’ın  başvurusu  Merkez ilçe Seçim Kurulunun  yaptığı değerlendirme sonucunda  açık hava toplantısına  ret kararı verildi.

‘Okutan Seçim Kuruluna Tepkili’

Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, Merkez ilçe Seçim Kurulu’nun  verdiği ret kararının  yasalara uygun olmadığını   belirterek şu açıklamayı yaptı

"Referandumla ilgili 12 Eylül'den sonra düzenlenmiş bir Casino Siteleri yasa var. Orada TRT'de propaganda usulü var. Yüksek Seçim Kurulu, bu hallerde mecliste grubu bulunan partilere hak tanıyor. İktidar partisinin, muhalefet partisinin TRT'de ne kadar konuşacağına ilişkin haklar tanıyor. Talebimizi reddetmelerine gerekçe gösterilen bu madde. Ben TRT'ye başvurmadım. İptal ettikleri madde TRT ile ilgili. Bu maddeden tutturarak izin vermiyorlar. Bizim başvurumuz böyle değil. Diğer partiler gibi, Muharrem İnce gibi biz de hakkımızı kullanmak istedik. Ben bu ilin milletvekiliyim, halkla toplantı yapmak hakkım. Kanunun maddeleri var. Milletvekilleri açık ve kapalı toplantı yapabilir. Bizim toplantımıza Meral hanım da katılacaktı. İtiraz ettik. Bizim açımızdan iptal yok. 12 Nisan'da programımız Isparta. Kapalı yerde yapacağız, kahvede yapacağız, yolda yapacağız. Mal pazarı da olsa yapacağız. Ama mutlaka yapacağız."

Editör: Haber Merkezi