Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe deplasmanda Medipol Başakşehir'i 2-0 mağlup etti. Karşılaşma sonrası Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, açıklamalarda bulundu.

Kendilerini ligin tepesine taşıyan oyunu oynamaya devam edeceklerini ifade eden Avcı, "Rakibimiz fizik kalitesi olan, oynatmamaya çalışan bir takımdı. Topun arkasında sıkışan bir takım. Bizi buraya taşıyan oyunda ısrar ettik. Bununla ilgili bir opsiyon daha çalışmıştık. Oyunun başında pas opsiyonlarını doğru kullanamamaktan kaynaklanan durumdan tehlikeler yaşadık ama gol yemeden devam ettik. Bizi buraya taşıyan oyundan cezalandırılmadık, direkt oyunda düşen topun devamında ilk golü yedik. İkinci golü de geçişte kaptırdığımız toptan yedik. Chedjou'yu çıkarttık, son bölümde üçlüye döndük. Rakip, alanları kapatmaya, oynatmamaya çalıştı. Bugün kaybettik, rakip kazandı, onları tebrik ediyoruz. Bugün 5 puan öndeydik, 2 puana düştü. Beşiktaş ile 3 puana düştü. Şu an lideriz, yarın Galatasaray'ın maçı var. Bizi buraya taşıyan oyuna devam edeceğiz. Ligin hala tepesindeyiz. Bugün kazansaydık, belki birini yarışın dışında bırakacaktık. Yarın akşama kadar sonucu bilmiyoruz ama liderliğimiz devam ediyor. Yarış sık saflarda devam edecek diye düşünüyorum" dedi.

"HALA LİGİN TEPESİNDEYİZ"

Ligde hala lider konumda olduklarını ifade eden Abdullah Avcı, "Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Onların kaygısı daha fazlaydı, 5 puan gerideydiler, şu an fark 2 puana düştü. Hala ligin tepesindeyiz. Bence değerli olan şu, 4 senedir üstüne koyarak geliştirdiğimiz oyun ve ligin zirvesinde oluşumuz. Fenerbahçe tamamen oynatmamaya yönelik bir oyun oynuyor, bu bizim ne kadar büyüdüğümüzü gösterir. Şampiyon gibi oynamaya, topa sahip olarak oynamaya devam edeceğiz. Yarış 4 takım arasında devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ARDA DAHA İYİ OLMAYA DEVAM EDECEK"

Bugün ilk kez bir maçta ilk 11'de forma giyen Arda Turan ile ilgili de konuşan Avcı, "Bugün oyunun içinde bölüm bölüm iyi oynadı. Sürelerini her seferinde uzatıyoruz. Rakip sahada oynadığımızda yaptığı ortalar vardı, onlara dokunamadık. Daha iyi olmaya devam edecek" diye konuştu.
 

Editör: Haber Merkezi