Türkiye'nin adaylık çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası logo ve sloganı tanıtım toplantısı, Riva TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlendi.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapılan lansmana Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Başkanvekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Hüsnü Güreli, Ali Dürüst, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Erhan Kamışlı, Mustafa Çağlar, Alaattin Aykaç, Prof.Dr. Mete Düren, Fuat Guguloğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Mustafa Temel Bozbağ, 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Şahin, beIN SPORTS CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin yanı sıra 2024 Spor Tanıtım Elçisi Barış Telli ve çok sayıda davetli katıldı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada logo ve sloganın Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi ve şu ifadeleri kullandı: "Türk futbolunun Avrupa'daki gücüne güç katacak olan "2024 projemiz" kapsamında düzenlediğimiz, logo ve sloganımızı tanıtacağımız lansmana hoş geldiniz.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adaylığımızı 11 ay önce 15 Şubat'ta duyurduk.

2 Mart'ta ise UEFA'ya resmi başvurumuzu yaptık.

Süreç; aday şehir ve stadyumları tespit etmemizle devam etti. Ardından 9 kentimizin vali ve belediye başkanları ile yoğun mesailer gerçekleştirdik.

Bugün de 2024 yolculuğumuzda önemli bir günü birlikte yaşıyoruz.

Bildiğiniz gibi, Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin desteğiyle 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Türkiye'ye armağan etmek istiyoruz.

Buradan spor sevgisiyle bize daima güç veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Hükümetimizin ve bakanlıklarımızın, UEFA'nın istediği tüm garantileri vermesi, bu yarışta en büyük avantajımız olacak.

Bir diğer önemli kozumuz ise genç, modern ve enerjik stadyumlarımız…

Futbol alt yapı yatırımında dünyaya örnek ülkeyiz.

O kadar görkemli stadyumlar yaptık ki, UEFA 2019 Süper Kupa'yı bize verdi, 2020 Şampiyonlar Ligi finaline adayız… güçlüyüz, o finali de alacağız…

İstanbul başta olmak üzere, Ankara'dan Eskişehir'e, İzmit'ten Bursa'ya, Konya'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Gaziantep'e Türkiye'yi kapsayan 9 şehir ve 10 stadımızla mükemmel bir ev sahipliği için şimdiden hazırız.

Aday şehirlerimizin hepsi, aynı zamanda birer turizm cenneti…

2017 yılında dünyada en çok turist çeken 6. ülke Türkiye… 2018'de de 40 milyon turist bekliyoruz. Bu rakam, ev sahipliğimiz ile birlikte katlanarak büyüyecektir.

Halkımızın verdiği desteği, bizi 2024'e taşıyacak en önemli güçlerden birisi olarak görüyoruz…

İnanıyoruz ki, hep birlikte 27 Nisan'da UEFA'ya mükemmel bir dosya sunacağız.

Eylül ayındaki final oylamasında, inşallah kazanan Türkiye olacak.

Bu organizasyonu istiyoruz… Çünkü futbola gönül vermiş bir ülkeyiz...

Pes etmeyip, 4. kez aday olmamız, bu kararlılığımızın göstergesi.

Tarihimiz, köklü geleneklerimiz, futbol tutkumuz, genç nüfusumuzla tüm Avrupa'yı ağırlamaktan onur duyacağız.

Türkiye, her geçen gün daha da büyüyen güçlü ekonomisiyle, UEFA'nın ulaşım, konaklama, güvenlik, altyapı beklentilerini en iyi şekilde karşılayacaktır.

Türkiye futbol federasyonu vizyonu ve gücüyle futbol coşkusunu Avrupa sınırlarının ötesine taşıyacak kapasitededir.

Türk ve Avrupalı gençlere futbolu daha çok sevdirmek, Euro 2024'deki en önemli misyonumuzdur.

Hedefimiz; Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde 'Unutulmaz bir anı' bırakmak...

Referanslarımız, 2005 Şampiyonlar Ligi, 2009 UEFA Kupası, 2013 U20 Dünya Kupası…

Sevgili misafirlerimiz;

Özellikle bundan sonraki süreçte en çok ihtiyacımız olan şey milli ruhumuz… Yani 2024 için kenetlenmeye ihtiyacımız var. Birlikte hareket ettiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Bunu bize en son Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımımız gösterdi. Sergiledikleri mücadele, taraftarımızla yaşadıkları coşku dünyaya örnekti. O gün stadı dolduran 42 bin kişi bizim futbol aşkımızın simgesi oldu.

Biz de 2024 tanıtım elçisi olarak Ampute Milli Takımımızın yıldızlarından Barış Telli'yi seçtik. Bizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, Barış Telli ile birlikte 80 milyonun kalbi 2024 için atıyor. Bu nedenle logomuzda heyecanımızı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan futbol topu, topun üzerinde yıldızımız ve 2024'ü temsil eden '24 rakamı' yer alıyor…

Tüm Avrupalılara çağrımız ise sloganımızdan belli; gelin futbol bayramını 'Birlikte paylaşalım…'

Katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Türkiye'ye hayırlı olsun…"

Osman Aşkın Bak: "Birlikteyiz ve birlikte güçlüyüz"

Logo ve slogan tanıtımında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığından dolayı büyük bir heyecan duyduğunu söyledi. Bak, şu ifadeleri kullandı: "Heyecanlıyız, mutluyuz. Biz ülke olarak heyecanımızı paylaşmayı, yaşamayı severiz. Yaptığımız statlar, tesisler bizleri gururlandırıyor. Yapılan statları görüyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içinden gelen birisi. Futbolun her kademesinde bulunmuş bir lider. O da bunu çok istiyor. Bu noktadaki desteği tam. Sayın Başbakanımız da aynı şekilde bu adaylığı yürekten destekliyor. Hükümet olarak biz her şeyimizle bunun arkasındayız. Güzel ülkemize, büyüyen Türkiye'ye böyle bir organizasyon çok yakışır. Bizlerin geleneklerinde, genlerinde paylaşmak var. Paylaşmayı severiz. Misafirperverliği severiz. Bu genlerimizde var. 2023, Cumhuriyetimizin 100. yılı. Coşkuyla kutlayacağız ardında da Avrupa şampiyonası için hedefimizi başaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımız tesis seferberliği başlattı. Hükümet olarak Türk futbolunun marka değerini biliyoruz. Artmasını da istiyoruz. TFF'nin 27 Nisan'a kadar hazırlaması gereken dosya için her türlü desteği veriyoruz. Valilerimizle de toplantılar yapıldı. Hem İçişler Bakanlığı hem Gençlik ve Spor Bakanlığımız adım adım hazırlıklara eşlik ediyor. Futbolda da ekonomide de bölgemizde de büyüyoruz. Sağlam adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bu ülkeye böyle büyük bir organizasyon yakışır. Biz heyecanımızla kazanacağız. Güzel Türkiyemize bu yakışır. Birlikteyiz ve birlikte güçlüyüz."

9 kent 10 stadyum

Türkiye'nin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında yer alacak şehir ve stadyumlar şöyle:

İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).

Editör: Haber Merkezi