Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise haklı bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Oyuna çok iyi başladık. Daha önceki haftalarda kötü başlamıştık oyuna. 75 dakikada hem iyi oynadık, hem de Galatasaray'ın kalitesini sahaya yansıtmasını engellemek için sahanın hemen hemen her yerini parselledik. Adım adım birerli ikişerli sıkıştırdık. Rakibe geniş alan bırakmadık. 75 dakika böyle oynamak kolay değil. Böyle kaliteli bir takıma karşı, bu işleri yapabilmek kolay değil. Sonlarda biraz tempomuz düştü. Rakip de o arada iki forvete döndü. Biz önce saha içinde organizasyon yapalım istedik. Hakan'ı geriye çektik, arkayı üçledik. Rybalka'yı N'Dinga'nın yanına aldık. Ama yüksek toplara gelince biraz sorun yaşadık. Sonrasında bir stoper sokarak arkayı üçledik, futbolun içindeki her şeyi yaptık. Oyuncularım her şeyi yaptı, taraftarlarımız her şeyi yaptı. Gerçekten ben büyük keyif alıyorum kenarda takımımı seyrederken. Takıma gönül veren herkes de keyif alıyordur diye düşünüyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Bu kadronun nasıl kurulduğunu biliyorsunuz. Ne zaman kurulduğunu biliyorsunuz, ne kadar bütçeyle bu takımın oluşturulduğunu biliyorsunuz. Oyuncularım inanılmaz performans gösteriyorlar. Hepsini teker teker kutladım ve onlarla gurur duyuyorum. Ama bu son değil, kazanmanın sonu yoktur. Keşke bundan önceki çok iyi oynadığımız 2 maçımızı kazansaydık bugün çok farklı şeyleri konuşuyorduk. Ama futbol bu. Tekrar oyuncularımı kutluyorum. Galatasaray'a da başarılar diliyorum" dedi.

Bundan önceki iki maça üzüldüklerini belirten Aybaba, "Akhisar maçı çok farklı bitebilecek bir maçtı. Oyun kalitesini, kaçırdıklarımızı gördünüz. Bu takımın yaptıkları umut veriyor. O maç da farklı kazanabileceğimiz bir maçtı. Futbol bu, bazen oluyor, bazen olmuyor" diye konuştu.

Robinho ile ilgili gelen bir soru üzerine de konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Robinho, 3 Aralık'tan bize geldiği zamana kadar hiç oynamadı. Onun farklı bir şeye ihtiyacı yok. Dünya yıldızı. Onun sahaya çıkabilecek güce ihtiyacı var. Takıma ısınacak, ısınıyor. Emre de dünya yıldızı olabilir. Bakın görüyorsunuz. Kendisi ile barışık insanlar. Bizim Türk oyuncularına örnek olsun. Oyundan çıkarırken kapris, oyna alırken kapris. Oynamadıkları zaman tamamen kapris. Bırakalım bunları, futbola bakalım. Devre arası 2 oyuncu aldık, hücuma yönelik. Biz iyi bir takımız. Devam eden takım oynadı. Oyunun içinde farklı giren bir oyuncu olmadı. Sorunumuz eksik kadroydu. Şu anda 28 kişilik kadroda 7 genç var. Bazı eksiklerimiz vardı. Elimizde gerçekten kaliteli iyi oyunculardan kurulu bir takımımız var. İnşallah da böyle devam eder" dedi.

MECNUN OTYAKMAZ: "GALATASARAY'I YENMEK BİZİ MUTLU ETTİ"

Demir Grup Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise galibiyet nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, "İyi oynadık. Oyunu rahatlattık. Hakimiyet de bizdeydi. Fakat son 10 dakika tabii golün gelmesi biraz bizimkileri strese soktu. Biraz geriye yaslandık ama neticede kazanmasını da bildik. Tebrik ediyoruz, gerçekten önemli bir galibiyet. İçeride Akhisar karşılaşmasında puan kaybetmiştik. Malatya'da şansız bir şekilde maçı kaybettik. Bugün artık kazanma sırası gelmişti. Galatasaray gibi ligin zirvesine oynayan bir takımı mağlup etmiş olmak bizi çok mutlu etti. Futbolcu anlamında daha zengin bir takımımız var artık. Rahat ettik. Oyuncu değişikliklerinde ne olur diye kaygıya kapılmadık. Başarılı bir sezon bizi bekliyor diye düşünüyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi